MAJKA OGORČENA NA LJEKARE POVODOM LIJEČENJA NJENE PETNAESTOMJESEČNE BEBE: “Evo ti ovi recepti, nije njemu ništa; Mašala debeli” - Volim Podgoricu

MAJKA OGORČENA NA LJEKARE POVODOM LIJEČENJA NJENE PETNAESTOMJESEČNE BEBE: “Evo ti ovi recepti, nije njemu ništa; Mašala debeli”

Majka petnaestomjesečne bebe koja je željela da ostane anonimna ispričala je svoje neprijatno iskustvo povodom, kako navodi, nesavjesnog liječenja njene bebe u dječijoj bolnici u Podgorici našem portalu.

Ona navodi da jos uvijek prolazi kroz traumatično iskustvo, zajedno sa svojom bebom.

Njenu ispovijest prenosimo u cjelosti:

“Nakon 24h, nakon primljene MMR vakcine beba je počela povraćati i imala dijareju. Povraćanje se zatim svakodnevno nastavilo. U petak veče (5-ti dan nakon primljenog MMR-a) beba je dobila iznenadnu visoku temperaturu 39,9 (koja nije padala ni sa upotrebom sirupa, čepića, obloga itd) koja je dovela do frasa (febrilne konvulzije).

Istog momenta sam bebu u naručju trčeći odnijela u dječiju bolnicu gdje su i oni djetetu izmjerili temperaturu 39,9 i dali mu sirup Brufen. Uz pitanje zašto nisam odnijela dijete u Hitnu, ili kod izabranog pedijatra, rekla sam im da izabrani pedijatar ne radi jer je bilo oko 21:30h, a Hitna je bila udaljenija od Dječije bolnice. Bebu i mene su smjestili na odjeljenje u sobu sa dva mala dječija kreveca.

Ja sam stajala na nogama tih 24h koliko smo bili u bolnici. Za ta 24h, tri puta je bebi opet naglo skakala temperatura, i niko od dežurnih ljekara niti ujutru kada je bila “vizita” nije prišao mom djetetu da ga pregleda, već mu je samo sestrica u toku tih 24h, samo još jednom oko 05:30h dala sirup Brufen jer mu je temperatura opet došla na 39,7 uz konstataciju da sam je trebala probuditi  čim je opet počela temperatura skakati. DA NAPOMENEM: da sam dva puta u tom periodu išla do ‘sobe za odmor’ i budila je noseći toplomjer u ruci, a ona iz sna govorila :”Evo sad ću”! Što su naravno vidjele i druge mame koje su sa bebama ležale u bolnici, jer se moja beba grčila i vrištala toliko da su se razbudile druge bebe. Ali sestre su spavale. U periodu oko 13:00h  odjeljenje su posjetila tri doktora, i većinu beba prozvali na pregled, moju bebu nisu.

Kada sam pitala sestricu: “Zašto”?! Odgovorila mi je da je “velika gužva”! Malo zatim je došao u posjetu moj muž, koji je počeo raditi i nije mogao brinuti o starijem sinu od 2,5 godine pa sam oko 15:00 h potpisala da na lični zahtjev odvedem bebu kući. Bebu smo izveli takodje pod visokom temperaturom od 38,5.

Doktorica nas je pustila uz savjet da  hitno odvedem dijete pedijatru. Iz bolnice smo izašli, i dan nakon toga sam otišla sa bebom kod pedijatra na Starom Aerodromu (nismo imali zakazano). Doček pedijatra oko 17:00h je bio više nego grozan uz opaske “nijeste zakazani” , “kako sad da vas primim, žurim na seminar”. Rekla sam da su mi rekli da trebam hitno da se javim, da beba već nekoliko dana odbija hranu, tečnost, imala dijareju, povraćanje, visoku temperaturu, i da veći dio dana vrišti (plače)… Na to mi je doktorica odgovorila: “Evo ti ovi recepti, nije njemu ništa; Mašala debeli, ajde sad, žurim na seminar!”

Danas sam otišla opet kod izabrane doktorice koja je došla u ambulantu (nastavila rad) sat vremena nakon isteka njene pauze, i tražila joj upute da bebi snime abdomen, rentgen i upute za krvnu sliku i urinokulturu. Takođe govoreći joj da sumnjam da je beba progutala dio plastike od igračke objašnjavajuci joj sve u detalje… Ona je odbila da mi za bebu izda upute uz konstataciju: “Zasto ste dijete izveli iz bolnice, ja sad uopste ne moram da vam dam nikakave upute”. Rekla sam da ću se žaliti ministru, na što mi je vičući se odgovorila: “Žali se kome hoćes, ionako si upala preko reda”.

-Da naopomenem: da sam prethodno došla i na šalter pitala sestru ima li slobodan termin da me doktor primi u vezi bebe, sestra je rekla da sačekam dok ona ne dođe, i da ćemo biti prozvati prvi. Poštovani ljudi, doktori, ministri, imate li vi sluha?! Do kada će trajati ovako bahato, neprofesionalno ponašanje vaših pojedinih zaposlenih zdravstvenih radnika?! Do kad?! Šta ja sad treba da radim sa bebom od 15 mjeseci?! Šta će biti sa mojom bebom?! Novca nemam da vodim bebu privatno, muža kao podršku nemam da pričuva drugog starijeg sina da bih sa bebom ležala u bolnici! Ali mogu u toku dana uz upute od pedijatra starijeg sina na leđima ponijeti, a mlađeg bolesnog u nosiljci ponijeti da obavi potrebna snimanja i preglede, pješke, ma koliko dugo pješačila jer nemam para, nemam ni auto…Ima li rješenja?! Objasnite mi molim vas PRAVO PACIJENTA , ima li pravo moj sin od 15 mjeseci na uput za UZ čitavog abdomena, rendgen, i ostale nalaze, kada se već nalazi u ovakvom stanju?! IMA, IMA SIGURNO! A zašto doktorica nije dala upute? Objasnila sam vam u ovom postu. Ovo je čisto kršenje PRAVA PACIJENTA, zaključuje ova mlada žena koja se nasla u nezavidnoj situaciji.

Volim Podgoricu

2 komentara

  1. Thanks a ton for your time to have decided to put these things together on this website. Janet and I very much treasured your suggestions through your blog on certain things. I understand that you have a number of demands on program and so the fact that an individual like you took just as much time like you did to help viewers just like us via this blog is even extremely loved.

  2. After study many of the blog posts for your web site now, and that i really much like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and will also be checking back soon. Pls have a look at my site too and make me aware how you feel.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com