Početna » NOVOSTI » Društvo » Podgorica ipak ne dobija avio liniju za Keln

Podgorica ipak ne dobija avio liniju za Keln

Mostar je postao nova destinacija niskotarifne njemačke kompanije Eurowings zahvaljujući glasovima prikupljenim u online anketi.

U napetoj završnici Mostar je pobijedio irski Shannon i italijanski Trapani te će u narednoj ljetnoj sezoni dobiti direktnu liniju za Keln.

Nakon jednosatnog glasanja u kojem je Mostar konstantno vodio i na kraju osvojio 38 posto glasova na Facebooku, kompanija Eurowings oglasila se porukom “Hvala na glasanju i vidimo se u Bosni i Hercegovini”.

Eurowings je ranije objavio listu deset evropskih destinacija i pozvao posjetioce svoje stranice da glasanjem odluče koji će grad tokom naredne ljetne sezone ući u red letenja. U konkurenciji s Mostarom našli su se Brač, Trst, Castellon, Podgorica, Shannon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

Mostar se zahvaljujući glasovima vrlo brzo našao u finalnom krugu glasanja, a tijesna borba sve vrijeme je vođena sa Shannonom i Trapanijem. Brojne javne ličnosti pozvale su građane da glasaju za Mostar, a gradonačelnik Ljubo Bešlić prije glasanja je istakao da je dobijanje ovakvih letova od velikog značaja za razvoj Mostara i Hercegovine.

Aerodrom Mostar već godinama pokušava proširiti ponudu letova neke niskotarifne kompanije, a napori su se konačno isplatili.

Check Also

Rekordna nedjelja na Aerodromima Crne Gore

Tokom prvih sedam dana 2018. godine na oba crnogorska aerodroma opsluženo je preko 24 hiljade ...

Zbog snijega se otkazuju letovi širom Evrope, blokirane hiljade putnika

Oko 300 letova otkazano je danas zbog sniježnih padavina na belgijskim aerodromima, javljaju mediji. Ova ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *