Početna » NOVOSTI » Slučaj koji je šokirao ljekare: Preživio sa sedam promila alkohola u krvi

Slučaj koji je šokirao ljekare: Preživio sa sedam promila alkohola u krvi

Ljekari na Odjeljenju za toksikologiju na Klinici za endokrinonologiju, dijabetes i bolesti metabolizma u Nišu svakodnevno se bore da spase živote alkoholisanih pacijenata koji dolaze sa velikim količinama alkohola u krvi. Kako kažu, rekorder je Nišlija koji je preživio sa čak sedam promila alkohola u krvi!

Kako kaže doktorka Slobodanka Milićević Mišić, specijalista toksikologije, kaže da borba za život ovog neslavnog rekordera bila teška.

“Sa četiri promila alkohola u krvi ljudi upadnu u komu, međutim, ovaj pacijent je inače hronični alkoholičar i uspjeli smo da ga spasimo. Donesen je u bolnicu u gotovo polumrtvom stanju, uradili smo sve što smo mogli i preživio je” – kaže Milićević Mišić.

Kako napominje, iako bizarno, ovaj Nišlija je preživio jer mu je organizam bio naviknut na velike količine alkohola. Kaže da među ozbiljnim alkoholičarima ima i mladih ljudi.

“Jedan naš pacijent je mlad, vispren, a u toku godine je čak 15 puta završavao kod nas da ga detoksiramo” – priča doktorka i dodaje da postoji “mnogo njih sa akutnim pijanstvom”.

Nažalost, kaže, da se događa i da, pored svog truda, nekome ne uspiju da spasu život.

“Imali smo pacijenta koji je imao 45 godina i u pijanom stanju mu je zapao dio pljeskavice. Nažalost, nijesmo uspjeli da ga spasimo, preminuo je od gušenja” – kaže dr Milićević Mišić.

Check Also

Kako to da muslimani na Balkanu piju alkohol, a to im je zabranjeno?

Svi oni koji se pokore Alahu, nazivaju sebe muslimanima. Kuran je najvažnija sveta knjiga i nju je napisao prorok ...

EVO ODGOVORA: Zašto žene bolje podnose alkohol nego muškarci?

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu Istočne Finske pokazalo je da se muškarci koji godinama ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *