Estonska pravoslavna tradicija na izložbi u KIC-u - Volim Podgoricu

    Estonska pravoslavna tradicija na izložbi u KIC-u

 

U izložbenom holu KIC-a juče (11.oktobar) je otvorena izložba fotografija drvenih pravoslavnih crkava i kapela u Estoniji autora Arne Masika.

Nj.E. Danijel Erik Šaer, nerizidentni ambasador Estonije u Crnoj Gori   istakao je da ga jako raduje početak saradnje sa Kulturno –  informativnim centrom “Budo Tomović” dodajući da će brojni posjetioci KIC-a moći da vide pregled istorije pravoslavlja i sakralne arhitekture u Estoniji, te da se upoznaju sa bogatim nasljeđem estonskih drvenih pravoslavnih crkava.

Direktorica KIC-a Snežana Burzan izrazila je uvjerenje da će i sljedeće godine, u kojoj će biti obilježena 100-njica nezavisnosti Estonije, saradnja biti nastavljena zajedničkom organizacijom nekog koncerta, projekcijom estonskih filmova ili slično.

Otvaranju izložbe prisustvovali su ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Nj.E gdin Aivo Orav, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Nj.E gđa Alison Kemp, počasni konzul Estonije u Crnoj Gori gdin Saša Vujačić,  direktorica Direktorijata za kulturno – umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture gđa Dragica Milić i drugi.

Posjetioci KIC-a biće u prilici do 24. oktobra da vide više od 100 fotografija pravoslavnih crkava i kapela, od kojih su neke među najstarijim u Estoniji.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com