Početna » NOVOSTI » Društvo » Građanima Crne Gore neće biti potrebna viza za ulazak u UAE

Građanima Crne Gore neće biti potrebna viza za ulazak u UAE

Građanima Crne Gore neće biti potrebna viza za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) kao ni građanima UAE za ulazak u Crnu Goru.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog osnove za vođenje pregovora i zaključivanje Protokola o izmjenama i dopunama sporazuma između Crne Gore i UAE o međusobnom oslobađanju nosilaca diplomatskih i službenih pasoša od ulaznih viza, kojim je predviđeno da se vize ukinu i za nosioce običnih pasoša.

“Tokom konzularnih konsultacija dva ministarstva vanjskih poslova UAE su iskazali spremnost da sporazum bude dopunjen u dijelu koji će i nosioce običnih pasoša osloboditi od obaveze pribavljanaj vize za ulazak. Na liniji prijateljskih odnosa dvije zemlje  i sve većeg interesovanja državljanja obje zemlje za putovanjima, posebno nakon uspostavljanja direktne avio linije, oslobađanjem administrativnih procedura potrebnih za dobijanje viza za nosioce običnih pasoša , steći će se uslovi za intenzivnije kontakte i realizaciju projekata  između dvije zemlje”, navodi se u dokumentu.

 (Vijesti)

Check Also

CRNOGORSKA NACIJA SVE STARIJA: Evo zbog čega!

U Crnoj Gori iz godine u godinu sve manje je  mladih  stanovnika dok ukupno stanovništvo ...

ZA KORAK BLIŽA EU: Crna Gora sjutra otvara poglavlja 2 i 3

Crna Gora će na Međuvladinoj konferenciji, koja će se održati u ponedjeljak u Briselu, otvoriti ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *