Početna » NOVOSTI » Društvo » Partnerskim odnosom Glavnog grada i Ministarstva prosvjete do povećanja obrazovno-vaspitnih kapaciteta

Partnerskim odnosom Glavnog grada i Ministarstva prosvjete do povećanja obrazovno-vaspitnih kapaciteta

Glavni grad je već ustupio prostor u Bloku V za povećanje kapaciteta Vrtića Ljubica Popović, a u narednom periodu je u planu da se slično uradi i sa prostorom grada u Staroj varoši, istaknuto je danas na radnom sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, na kojem su tema bile vaspitne i obrazovne institucije u Podgorici saopšeno je portalu Volim Podgoricu.

Ministar Šehović je istakao partnerski odnos Glavnog grada i Ministarstva prosvjete kroz zajedničku realizaciju niza projekata u ovoj oblasti. On je naglasio da Ministarstvo planira u narednom periodu nadogradnju Vrtića Đina Vrbica– upravna zgrada, kao i  vrtića na Zabjelu i Momišićima. Takođe je istakao značaj ustupanja prostorija Glavnog grada u Bloku V jer su one kapaciteta za preko 100 mališana, kao i prostora u Staroj varoši jer u tom dijelu grada ne postoji vrtić. U svim projektima nam je značajna saradnja koju imamo sa Glavnim gradom, kako kroz izradu prostorno-planske dokumentacije, tako i kroz finansijsku podršku, naglasio je ministar Šehović.

Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minsitarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, kao i Srednje stručne škole u Golubovcima. Na sličan način će se realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji se uskoro očekuje tender za izvođenje radova, istaknuto je na sastanku.

Gradonačelnik Podgorice je naglasio da je Glavni grad uvijek bio partner kada su ovi projekti u pitanju, posebno imajući u vidu da se Podgorica svakim danom razvija i raste. To nosi posebnu odgovornost svih nas da adekvatno odgovorimo na potrebe građana, istakao je gradonačelnik Stijepović. On je dodao da sve što je u nadležnosti Glavnog grada a tiče se poboljšanja obrazovno-vaspitnih ustanova kao što je projekat izgradnje osnovne škole na Karabuškom polju, škole u Tološima, ali i rekonstrukcije i uređenja postojećih kapaciteta, će biti realizovano.

Volim Podgoricu

Check Also

PODGORICA: Trudnicama besplatan parking

Parking servis narednih dana počeće izdavanje bebi parking karata koje će omogućiti trudnicama da se ...

Podgorici na poklon idejno rješenje uređenja obale Morače (VIDEO)

Arhitektonski biro Ing invest poklonio je Glavnom gradu idejno rješenje projekta uređenja obale Morače.  ”Radi ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *