Partnerskim odnosom Glavnog grada i Ministarstva prosvjete do povećanja obrazovno-vaspitnih kapaciteta - Volim Podgoricu

Partnerskim odnosom Glavnog grada i Ministarstva prosvjete do povećanja obrazovno-vaspitnih kapaciteta

Glavni grad je već ustupio prostor u Bloku V za povećanje kapaciteta Vrtića Ljubica Popović, a u narednom periodu je u planu da se slično uradi i sa prostorom grada u Staroj varoši, istaknuto je danas na radnom sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, na kojem su tema bile vaspitne i obrazovne institucije u Podgorici saopšeno je portalu Volim Podgoricu.

Ministar Šehović je istakao partnerski odnos Glavnog grada i Ministarstva prosvjete kroz zajedničku realizaciju niza projekata u ovoj oblasti. On je naglasio da Ministarstvo planira u narednom periodu nadogradnju Vrtića Đina Vrbica– upravna zgrada, kao i  vrtića na Zabjelu i Momišićima. Takođe je istakao značaj ustupanja prostorija Glavnog grada u Bloku V jer su one kapaciteta za preko 100 mališana, kao i prostora u Staroj varoši jer u tom dijelu grada ne postoji vrtić. U svim projektima nam je značajna saradnja koju imamo sa Glavnim gradom, kako kroz izradu prostorno-planske dokumentacije, tako i kroz finansijsku podršku, naglasio je ministar Šehović.

Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minsitarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, kao i Srednje stručne škole u Golubovcima. Na sličan način će se realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji se uskoro očekuje tender za izvođenje radova, istaknuto je na sastanku.

Gradonačelnik Podgorice je naglasio da je Glavni grad uvijek bio partner kada su ovi projekti u pitanju, posebno imajući u vidu da se Podgorica svakim danom razvija i raste. To nosi posebnu odgovornost svih nas da adekvatno odgovorimo na potrebe građana, istakao je gradonačelnik Stijepović. On je dodao da sve što je u nadležnosti Glavnog grada a tiče se poboljšanja obrazovno-vaspitnih ustanova kao što je projekat izgradnje osnovne škole na Karabuškom polju, škole u Tološima, ali i rekonstrukcije i uređenja postojećih kapaciteta, će biti realizovano.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com