POLICIJA ,,UDARILA” NA KRIMINALCE: Evo ko je sve uhapšen i šta je zaplijenjeno (FOTO) - Volim Podgoricu

POLICIJA ,,UDARILA” NA KRIMINALCE: Evo ko je sve uhapšen i šta je zaplijenjeno (FOTO)

Nakon Boke i sjevera, policijski službenici, naoružani dugim cijevima, upali su u cik zore u prostorije bezbjednosno interesantnih osoba u Budvi, Baru i Ulcinju i tom prilikom četiri osobe su uhapšene, a destine njih je privedeno. Kako saznaje CdM, pronađeno je oružje i municija, a među uhapšenima u Budvi je i Nikola Sjekloća (39).

Juče i danas policija je upala na 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja.

“Do sada su privedene 24 osobe od kojih su četiri uhapšene zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. Slijede dalje policijske aktivnosti”, kazali su nam iz UP.

Budvanska policija je na 11 lokacija koje su pretresali pronašla oružje, municiju, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka.

“Uhapšene su četiri osobe. Dvije su uhapšene danas N.S. (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i oni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovoj akciji sinoć su u Budvi uhapšeni Nikšićani D.Š. (24) i Z.S. (39) zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici”, ističu u UP.

Među privedenima su Marko Ljubiša zvani Kan, Dragan MarkovićMladen Kažanegra

FOTO: Dnevne novine

U Baru je pronađeno 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije.

O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.

Kako je počeo “lov” na kriminalce?

 

FOTO: Ilustracija RTCG

Crnogorska policija je u tri akcije u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresla 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi ovih grupa i njima bliska lica.

Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više osoba je uhapšeno. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Ovakve pojačane mjere uslijedile su nakon što su čelni ljudi bezbjedonosnih službi u Crnoj Gori poručili da će da država uzeti stvar u svoje ruke.

Ubrzo nakon tih izjava, specijalci su prvo u akciji “Boka” kontrolisali bezbjednosno interesantne osobe.

Tada su na 21 lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog pretreseni stanovi članova organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih osoba.

I U BARU MASOVNI PRETRESI: Privedeno dvadesetak osoba

www.cdm.me

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com