Popaj: Siguran sam da je mnogo više onih kojima se film neće odmah svidjeti - Volim Podgoricu

Popaj: Siguran sam da je mnogo više onih kojima se film neće odmah svidjeti

Bioskopski život dugoočekivanog igranog filma organizacije The Books of knjige “Slučajevi pravde” počeo je sinoć premijernim prikazivanjem u podgoričkom Cineplexxu.

Gužva u Delta Cityju bila je potpuno očekivana,  jer su ulaznice za dvije projekcije bile gotovo razgrabljene, a svi posjetioci su jedva čekali da odgledaju film  i daju svoj sud o ostvarenju režisera Zorana Markovića i scenariste Aleksandra Radunovića Popaja.

“Zadovoljan sam jer je veliko interesovanje pobuđeno kod ljudi, ali ćemo vidjeti što se reakcija tiče. Opet kažem, meni su reakcije manje važne, jer sam siguran da je ovo proizvod koji tek treba da “proradi” i da mu treba malo vremena, da će biti onih kojima će se odmah dopasti, ali sam siguran da je mnogo više onih kojima se neće odmah svidjeti”, kazao je Popaj pred zvaničnu premijeru.
TBOK premijera filma

Ono na šta je scenarista posebno ponosan je činjenica da su na dobro poznati humor organizacije TBOK, nedavno sjajno reagovala i na Sarajevo Film festivalu.

“Mi smo slični kad je mentalitet u pitanju. U prilog tome govori i činjenica da ovo što mi radimo voli gotovo čitava prva postava Top liste nadrealista. Na sarajevskoj projekciji su bili Zenit Đozić, koji je  i igrao u Slučajevima pravde, Elvis J. Kurtović i mnogi drugi, tako da mi se čini da nam je blizak osjećaj za ovaj crni, apsurdni humor, pa su u Sarajevu reakcije bile izvrsne. Nadam se da će se i u Crnoj Gori potvrditi ta sarajevska slika”, rekao je Radunović.

Filmovi poput “Sličajeva pravde” do sada se nijesu snimali na ovim prostorima, a  realizacija ovog projekta trajala je nekoliko godina. Rad Buksovaca dodatno je otežala činjenica da, kako je u nedavnom intervjuu za Vijesti, Zoran Marković rekao da “novac za kreativne vizije ne tražiš, nego ga prosiš”.

O tome koliko je bilo teško naći sponzore, o budžetu filma i tome koliko su državne institucije bile zainteresovane da pomognju njihov film, Popaj kaže:

“Film je toliko probitačan medij i toliko traje, da ulaganjem u njega za malo para se dobije velika korist. Kad snime jednu reklamu, oni daju višestruko multiplicirani iznos novca, a naš film je bio veoma dobra poslovna ponuda, što vidimo i po večerašnjem interesovanju koje će se nastaviti. Ovi koji su prihvatili osjetili su da mogu imati koristi od toga, mada ne vjerujem da im je to bio jedini motiv. Međutim, mnogo je više bilo onih koji nam, nažalost, nijesu ni odgovorili, i to neke važne crnogorske firme. Ne smatram da moraju da nam daju pare, ali da nam makar na mejl ili upit odgovore i kažu: ‘Ne interesuje nas'”.

On dodaje da je bilo veoma teško naći novac za realizaciju filma.

“I sad smo u minusima, ali cifre ne bih pominjao jer su u odnosu na region presmiješne, pa je bolje bolje da to ostane tajna, ali ne zbog finansijske policije, nego zbog toga da ljudi imaju iluziju da je i ovaj film rađen sa budžetom kao normalni filmovi”, ističe Popaj.

“Slučajevi pravde” sinoć su premijerno prikazani na Cetinju, večeras je prikazivanje u Budvi, a od sjutra u Nikšiću i Tivtu, a ekipa filma posjetiće i premijere u Danilovgradu (16. oktobar), Kotoru (17), Ulcinju (20), Baru (23), Beranama (28), Plužinama (31), Herceg Novom (1.novembar), Pljevljima (3), Bijelom Polju (6), Rožajama i Petnjici (9), Plavu (10) i Andrijevici (11. novembar).

Koncert Letu štuke kao afterparty

Neobičan afterparty organizovan je, kao i nakon premijere u Sarajevu, a za ljubitelje rokenrola svirao sastav Letu štuke.

Druženje sa publikom u u Bokeškoj ulici  u kojoj je i sat vremena prije koncerta u baštama lokala bilo gotovo nezamislivo pronaći mjesto, počeo je tačno na vrijeme u 23 sata. Odmah na početku bend je izveo baladu “Sami” za koju je spot radio režiser “Slučajeva pravde”.

Bez mnogo priče između pjesama ređali su se hitovi “Proteini i ugljikohidrati”, “Ulice”, “Gorile u magli”, “U ovom svijetu”, “Paranoja”, “Minimalizam”, “Psajko”, “Brojevi računa”, “Šutiš” a nije se znalo na koji hit, publika bolje reaguje pjevajući sa Dinom Šaranom u glas pjesme sa tri studijska albuma. To da su se publika uželjela Štuka pokazala je ne samo atmosferom na koncertu, već i time da članovima sarajevskog benda nije dozvola da siđe sa bine, pa su dva puta vraćani na bis.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com