Početna » NOVOSTI » Savićević: Fudbalski savez je lider sportskih organizacija u CG

Savićević: Fudbalski savez je lider sportskih organizacija u CG

Fudbalski savez Crne Gore je po treći put domaćin seminara koje organizuje UEFA. U februaru 2009. godine u Budvi je održana radionica posvećena planiranju resursa, dok je u aprilu 2015. godine održan seminar posvećen medijima.

Fudbalski savez Crne Gore tokom naredna tri dana biće domaćin UEFA seminara posvećenog licenciranju klubova i finansijskom fer pleju.

UEFA seminari posvećeni licenciranju i finansijskom fer pleju organizuju se jednom godišnje u različitim zemljama, pa je ove godine čast organizacije seminara pripala Crnoj Gori i našem savezu.

Menadžeri za licenciranje svih 55 nacionalnih saveza članica UEFA imaće priliku da tokom trodnevnog seminara čuju najnovije informacije iz oblasti licenciranja i finansijskog fer pleja, razgovaraju o redovnim temama iz ove oblasti, upoznaju se sa izvještajem o finansijskom monitoringu klubova i sa incijativama nacionalnih asocijacija.

Seminar u Budvi otvorio je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji je tom prilikom poželio svim gostima ugodan boravak u našoj zemlji i istakao potrebu na daljem radu kada je unaprijeđenje fudbala u pitanju.

“Da bi fudbal bio i ostao sport broj jedan, veoma je važno da mu se svakodnevno predajemo i posvećujemo. Da osjećamo kako fudbal diše, koji ga problemi tište i u kom pravcu ga treba usmjeravati i razvijati. Zbog toga su sastanci kao ovaj u Budvi, veoma važni i oni na svoj način daju osoben pečat fudbalskom sportu. Fudbalski savez Crne Gore je jedan od najmlađih saveza članova UEFA i FIFA. Uprkos toj činjenici, fudbal na ovim prostorima se igra od davnina i fudbal u Crnoj Gori je najpopularniji i najmasovniji sport a Fudbalski savez Crne Gore je lider kada su u pitanju sportske organizacije u Crnoj Gori. Savez rukovodi svim takmičenjima na državnom nivou a ono što je veoma bitno i što je obilježilo naš desetogodišnji period samostalnog funkcionisanja su značajna ulaganja u infrastrukturu, a taj trend ćemo nastaviti i u narednom periodu kako bi naši klubovi imali što bolje uslove za treniranje i igranje utakmica. U tome smo kroz različite projekte do sada imali značajnu podršku UEFA, i vjerujem da će se ta saradnja i u narednom periodu nastaviti. Više informacija o našem savezu saznaćete u prezentaciji našeg menadžera za licenciranje Ane Raspopović. Siguran sam da ćete u ovih nekoliko dana, odgovorno i profesionalno razmatrati veoma važne teme vezano za licenciranje klubova i finansijski fer plej i da ćete ujedno donijeti ispravne odluke ili preporuke koje će značiti unapređenje unutrašnje organizacije klubova a samim tim i samog fudbala. To je veoma bitno jer je kao što znate, u posljednje vrijeme došlo je do prave eskalacije klupskih transfera pa su u opticaju ogromna finansijska sredstva. Svi zajedno a posebno UEFA na ovaj trend treba imati adekvatan odgovor. U svakom slučaju želim Vam ugodan boravak i uspješan rad i upućujem Vam preporuku da nam se u našu divnu zemlju ponovo vratite. Imamo šta da vam ponudimo a vi ćete nam uvijek biti dragi gosti”, rekao je predsjednik Savićević, a prenosi sajt FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore je po treći put domaćin seminara koje organizuje UEFA. U februaru 2009. godine u Budvi je održana radionica posvećena planiranju resursa, dok je u aprilu 2015. godine održan seminar posvećen medijima.
Seminar o licenciranju i finansijskom fer pleju održava se u hotelu „Splendid“ u Bečićima do 11. do 13. oktobra.

www.cdm.me

Check Also

,,GENIJE” O ZVEZDINOM ODLUČUJUĆEM MEČU: Ne bih volio da Zvezda razmišlja samo o svom golu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u (21:05) na stadionu Rajko Mitić igraju sa Kelnom odlučujći meč za ...

FIFA kaznila FSCG

Fudbalski savez Crne Gore kažnjen je sa 25 hiljada švajcarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja navijača ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *