Home / NOVOSTI / Savićević: Fudbalski savez je lider sportskih organizacija u CG

Savićević: Fudbalski savez je lider sportskih organizacija u CG

Fudbalski savez Crne Gore je po treći put domaćin seminara koje organizuje UEFA. U februaru 2009. godine u Budvi je održana radionica posvećena planiranju resursa, dok je u aprilu 2015. godine održan seminar posvećen medijima.

Fudbalski savez Crne Gore tokom naredna tri dana biće domaćin UEFA seminara posvećenog licenciranju klubova i finansijskom fer pleju.

UEFA seminari posvećeni licenciranju i finansijskom fer pleju organizuju se jednom godišnje u različitim zemljama, pa je ove godine čast organizacije seminara pripala Crnoj Gori i našem savezu.

Menadžeri za licenciranje svih 55 nacionalnih saveza članica UEFA imaće priliku da tokom trodnevnog seminara čuju najnovije informacije iz oblasti licenciranja i finansijskog fer pleja, razgovaraju o redovnim temama iz ove oblasti, upoznaju se sa izvještajem o finansijskom monitoringu klubova i sa incijativama nacionalnih asocijacija.

Seminar u Budvi otvorio je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji je tom prilikom poželio svim gostima ugodan boravak u našoj zemlji i istakao potrebu na daljem radu kada je unaprijeđenje fudbala u pitanju.

“Da bi fudbal bio i ostao sport broj jedan, veoma je važno da mu se svakodnevno predajemo i posvećujemo. Da osjećamo kako fudbal diše, koji ga problemi tište i u kom pravcu ga treba usmjeravati i razvijati. Zbog toga su sastanci kao ovaj u Budvi, veoma važni i oni na svoj način daju osoben pečat fudbalskom sportu. Fudbalski savez Crne Gore je jedan od najmlađih saveza članova UEFA i FIFA. Uprkos toj činjenici, fudbal na ovim prostorima se igra od davnina i fudbal u Crnoj Gori je najpopularniji i najmasovniji sport a Fudbalski savez Crne Gore je lider kada su u pitanju sportske organizacije u Crnoj Gori. Savez rukovodi svim takmičenjima na državnom nivou a ono što je veoma bitno i što je obilježilo naš desetogodišnji period samostalnog funkcionisanja su značajna ulaganja u infrastrukturu, a taj trend ćemo nastaviti i u narednom periodu kako bi naši klubovi imali što bolje uslove za treniranje i igranje utakmica. U tome smo kroz različite projekte do sada imali značajnu podršku UEFA, i vjerujem da će se ta saradnja i u narednom periodu nastaviti. Više informacija o našem savezu saznaćete u prezentaciji našeg menadžera za licenciranje Ane Raspopović. Siguran sam da ćete u ovih nekoliko dana, odgovorno i profesionalno razmatrati veoma važne teme vezano za licenciranje klubova i finansijski fer plej i da ćete ujedno donijeti ispravne odluke ili preporuke koje će značiti unapređenje unutrašnje organizacije klubova a samim tim i samog fudbala. To je veoma bitno jer je kao što znate, u posljednje vrijeme došlo je do prave eskalacije klupskih transfera pa su u opticaju ogromna finansijska sredstva. Svi zajedno a posebno UEFA na ovaj trend treba imati adekvatan odgovor. U svakom slučaju želim Vam ugodan boravak i uspješan rad i upućujem Vam preporuku da nam se u našu divnu zemlju ponovo vratite. Imamo šta da vam ponudimo a vi ćete nam uvijek biti dragi gosti”, rekao je predsjednik Savićević, a prenosi sajt FSCG.

Fudbalski savez Crne Gore je po treći put domaćin seminara koje organizuje UEFA. U februaru 2009. godine u Budvi je održana radionica posvećena planiranju resursa, dok je u aprilu 2015. godine održan seminar posvećen medijima.
Seminar o licenciranju i finansijskom fer pleju održava se u hotelu „Splendid“ u Bečićima do 11. do 13. oktobra.

www.cdm.me

Check Also

Ćatoviću produžen pritvor, ključni dokaz podmetnut na mjestu ubistva?

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *