Home / NOVOSTI / Hronika / “BILO MI JE 11, TUKAO ME, SILOVAO, PRODAVAO…” Sudbina djeteta koje je postalo  NAJMLAĐA NEVJESTA

“BILO MI JE 11, TUKAO ME, SILOVAO, PRODAVAO…” Sudbina djeteta koje je postalo  NAJMLAĐA NEVJESTA

“Imala sam 11 godina i po romskim običajima prisilno sam udata za 10 godina starijeg mladića. U kući gdje su me udali, živjela sam s tim čovjekom i njegovom porodicom. Bila sam primorana na prvi seksualni odnos sa suprugom, a nakon toga sam svakodnevno dobijala batine”, riječi su mlade žene iz Srbije, koju je majka prodala i zapečatila joj sudbinu.

Bolna ispovijest jedne od štićenice NVO „Atina“ otkrila je sa kakvim se sve užasima i strahotama suočavaju djevojčice u Srbiji koje su žrtve zločina koji se kriju iza takozvanih dječijih brakova. Većina djevojčica koje zadesi ovako strašna sudbina ne doživi djetinjstvo u pravom smislu.

“Natjerana sam da radim na ulici kao prostitutka, iako nisam imala predstavu šta treba da radim. Radila sam sedam dana u nedjelji, svake noći po 10 sati, a sav novac sam davala mužu. Nisam išla kod ljekara, nisam imala novac da kupim zaštitu. O bijegu sam samo maštala jer me je muž i preventivno tukao kako bih ga se plašila”.

Ova djevojka je prodata romskoj porodici kada je imala samo 11 godina. Majka ju je lično prodala i digla ruke od nje.

“Kada sam i uspjela da pobjegnem, potražila sam zaštitu kod majke i brata. Oni su samo obavijestili tog čovjeka i ja sam ponovo vraćena na ulicu. Više puta su me preprodali i godinama sam radila kao prostitutka. Uspjela sam da pobjegnem kada su me poslali u kupovinu. Nakon dva dana, obratila sam se policiji”, dodaje ova žena.

Ona je samo jedna od štićenica NVO „Atina“, koja je pronašla svjetlo na kraju tunela. Tokom boravka u privremenoj kući te organizacije, ova djevojka naučila je da čita i piše. Trenutno je srećno udata, ali i dalje se bori sa zdravstvenim problemima – imala je nekoliko operacija zbog ginekoloških tegoba koje su prerasle i u hronična oboljenja

Prema podacima Unicefa, rani, ugovoreni brakovi u romskoj zajednici u Srbiji u stalnom su porastu, pa je tako 2005. godine 46 odsto djevojčica prije 18 godine bilo u braku, 2010. godine 54 odsto, dok se 2014. blizu 60 odsto djevojčica udalo pre 18 godine. Ono što je posebno alarmantno, jeste da su uglavnom djevojčice prodate i da nije samo riječ od prisilnoj udaji.

“Ne znam šta je ljubav, nikog nisam voljela”

Slučaj prodaje i izrabljivanja 11-godišnje djevojčice nije usamljen, i druge maloljetnice su prenijela svoja grozna iskustva.

“Kada te ovako prisile na brak, nekad neka i zavoli svog muža, ali ja ne znam šta je ljubav. Prodali su me sa 15 godina i samo sam se mučila. Nisam nikog voljela”, priznaje ova namučena djevojka.

Blic

Check Also

,,Međusobno se zadovoljavaju jer je ljepše njima biti homoseksualci nego lovci. Vi ste goveda”

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *