Home / NOVOSTI / Brajović: Đukanović će biti predsjednik CG ako se kandiduje

Brajović: Đukanović će biti predsjednik CG ako se kandiduje

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović biće predsjednik države ukoliko odluči da se kandiduje, uvjeren je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Brajović boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, a u intervjuu za RTS kazao je da će to biti samo Đukanovićeva odluka.

“Ako lider DPS-a odluči da se kandiduje, vjerujem da će biti šef države”, odgovorio je on.

Kako je istakao, odnosi između Podgorice i Beograda idu uzlaznom putanjom i u poslednjoj deceniji nikad nijesu bili bolji.

Govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, Brajović je istakao da bi volio da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu.

“Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem položaju mislim da plasiraju oni koji nacionalno izjašnjavanje žele da koriste za lagodno političko pozicioniranje u sistemu i ne doprinose dobrim odnosima dvije države”, rekao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Komentarišući pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identiteta Srba u regionu, a na pitanje da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji definisana zaštita prava na jezik.

“Mislim da Crna Gora treba da bude afirmativan primjer za te slučajeve. Kada ste pomenuli deklaraciju, moram da kažem da i deklaracije i memorandumi, kako imam iskustvo iz naše bliže prosslosti, ukazuju da treba biti oprezan sa njima”, rekao je Brajović.

RTS

Check Also

Dvije akcije policije: Kod Skadarskog jezera pronašli 172 kilograma skanka, u Budvi 1,73 kilograma marihuane

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *