Kabinet Bogdanovića: SDP uskratio Cetinje za 40 miliona eura - Volim Podgoricu

Kabinet Bogdanovića: SDP uskratio Cetinje za 40 miliona eura

Multimedijalna kampanja „Pogled na Cetinje 2011-2021“, pokrenuta je povodom usvajanja novog Zakona o Prijestonici i konstituisanja novog Senata, a ovom kampanjom, lokalna uprava želi prikazati razvoj našeg grada u proteklom vremenu, kao i planove razvoja narednih godina, a sve zahvaljujući benefitima koje će Prijestonica imati od usvojenog zakonskog rješenja, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje, Aleksandra Bogdanovića.

“Kao što je javnosti dobro poznato – upravo ova lokalna uprava je inicirala i pokrenula aktivnosti za usvajanje Zakona, koji našem gradu treba da vrati istinski status crnogorske Prijestonice – što nam bez sumnje i pripada. Ako nekoga to pogađa, gradska uprava nije adresa za pritužbe. Umjesto pisanja nevještih saopštenja, predstavnici lokalnog SDP bi trebali da objasnje građanima Cetinja zašto poslanici njihove partije nijesu podržali zakon, ali i zašto su blokirali njegovo usvajanje koje Cetinju donosi gotovo 10 miliona eura godišnje. Time ste Cetinje uskratili za 40 miliona eura, jer je ovaj Zakon trebalo da bude usvojen još 2013. godine”, navodi se u saopštenju iz Bogdanovićevog kabineta.

Iz Bogdanovićevog kabineta su reagovali na jučerašnje pismo koje je Bogdanoviću uputio Marko Vukčević, član Predsjedništva Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) Cetinje u kome između ostalog stoji da je Vukčević “siguran sam da prezentacija povodom kampanje “Pogled na Cetinje 2011-2021” neće imati veze sa zloupotrebama resursa u partijske svrhe”.

“Dok budu tražili izgovore za činjenicu da nijesu dali podršku Zakonu o Prijestonici, toplo preporučujemo predstavnicima lokalnog SDP-a da obiđu bivše Rusko poslanstvo koje je rekonstruisano za potrebe Ministarstva vanjskih poslova, bivše Britansko poslanstvo i staru bolnicu Danilo I, Gradsku tržnicu, prostor nekadašnje Košute, univerzitetski kompleks, Lipsku pećinu, turističke komplekse na Njegušima, Ivanovim koritima i Građanima…Preporučujemo im da se provozaju magistralnim putevima prema Podgorici i Budvi, kao i novim putem prema Njegušima. Preporučujemo im da prošetaju Bajovom i Njegoševom ulicom, Dvorskim trgom i ostalim cetinskim ulicama koje smo kompletno rekonstruisali i izgradili novu kanalizacionu mrežu. Takodje, preporučujemo im da obidju radove na sanaciji ponora ili nesanitarnog odlagališta Vrtjeljka, koji decenijama predstavljaju problem našeg grada, a upravo ih ova gradska uprava rješava. Na kraju, predlažemo vam i da svratite do Dvorskog trga da vidite kako će izgledati novi fudbalski stadion, Studentski trg ili rekonstruisan podvožnjak od Ćipura do Biljarde, jer su to samo neki od projekata koje ćemo, zahvaljujući naporima lokalne uprave, Vlade Crne Gore i poslanicima koji su glasali za naš Zakon, realizovati već sledeće godine”, rekli su iz Bogdanovićevog kabineta.

Poručuju i da će kampanjom “Pogled na Cetinje 2011-2021” građanima dodatno približiti njihovu viziju, jer je njihov pogled na Cetinje razvojni.

“On je u funkciji otvaranja novih radnih mjesta i u funkciji svih onih projekata koji će omogućiti bolji i kvalitetniji život građana crnogorske prijestonice. Jer, upravo ova lokalna uprava je pripremom i iniciranjem Zakona stvorila uslove za dinamičniji razvoj našeg grada”, zaključuje se u saopštenju iz Bogdanovićevog kabineta.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com