Home / NOVOSTI / Hronika / Nikola Merdović (31) i Veljko Radonjić (24) na slobodi
FOTO: Ilistracija/Vijesti

Nikola Merdović (31) i Veljko Radonjić (24) na slobodi

Pakistancu Gulamu Ahmadu (65) i Kosovaru Dževdetu Cakoliju (45), koji su uhapšeni juče u akciji “Centar” zbog sumnje da bave krijumčarenjem ljudi, određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata zbog bojazi od bjekstva, saznaje CdM.

Crnogorski državljani, Nikola Merdović (31) i Veljko Radonjić (24), koji se terete za isto krivično djelo i koji su uhapšeni u istoj akciji, pušteni su da se brane sa slobode.

Oni su saslušani pred tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu, u Herceg Novom.

Zbog istog djela traga se za Pakistancem Hamedom Ulahom (27), i Avgnistancem Alijem Vajdom. (31).

“Dana 12.10.2017. godine Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom privedena su 4 lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice iz čl. 405 KZ CG. Nakon saslušanja privedenih lica zadržavanje u trajanju do 72 časa određeno je dvojici stranih državljana zbog opasnosti od bjekstva, dok su dvojica crnogorskih državljana puštena da se brane sa slobode”, saopšteno je CdM-u iz ODT Herceg Novi.

Kako  je juče saopšteno iz policije, akcija je sprovedena u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom i Osnovnim državnim tužilaštvom u Herceg Novom, a više mjeseci su prikupljani dokazi.

“Uhapšeni su osumnjičeni da su u dužem vremenskom periodu na organizovani način vršili krijumčarenje stranih državljana porijeklom iz Avganistana, Iraka i Irana preko teritorije Crne Gore u Hrvatsku, radi njihovog daljeg krijumčarenja u zemlje Zapadne Evrope”, kazali su iz Uprave policije.

www.cdm.me

Check Also

PODGORICA: Svjedok saslušavan devet sati

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *