Pare legalne, politika me ne zanima - Volim Podgoricu

Pare legalne, politika me ne zanima

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, saopštio je da je 100.000 dolara zvanično zamijenio na šalteru u banci, i poručio da je spreman da da sve informacije o transakcijama koje su, kako je rekao, urađene po svim propisima.

“U dosadašnjim obraćanjima javnosti povodom privođenja mojih zaposlenih nijesam htio da ostavim prostor za bilo kakva nagađanja ili misterije. Zato sam od početka bio vrlo jasan – siguran sam da nema govora o pranju novca, moji zaposleni su novac koji pripada meni i za koji u svakom momentu imam dokaze odakle mi je, po mom nalogu, zamjenili su u eure za moje potrebe. Napominjem da me niko od nadležnih nije zvanično pozivao povodom ovog slučaja i da svakome stojim na raspolaganju čim se oporavim od operacije, obavljene nedavno u Beogradu”, saopštio je Knežević.

On navodi da je novac zvanično zamijenjen na šalteru u banci, te da je spreman da u vezi sa tim transakcijama, za koje je siguran da su urađene po svim propisima, spreman da da sve informacije.

“Isto tako, neću mirno posmatrati bilo čije pokušaje da se preko mojih leđa odvijaju bilo kakve političke bitke. Ne krijem se nigdje niti imam razloga. Žao mi je što sam zbog postoperativnog tretmana i liječenja bio spriječen da odmah dođem u Podgoricu i budem uz moje saradnike. Vrlo mi je žao što oni i njihove porodice prolaze kroz nešto što ne zaslužuju i zašto nijesu krivi”, rekao je Knežević.

On tvrdi i da nikome ništa ne podmeće, niti je to, kako je rekao, “moj manir”.

“Gospodini (Slavoljub) Stijepović je moj dugogodišnji prijatelj, još od gimnazijskih dana, kao što su to i državni čelnici sa kojima godinama sarađujem na promociji Crne Gore i animiranju stranih investitora. I to je nekome vjerovatno poslužilo kao zgodna prilika da poveže g. Stijepovića sa privođenjem mojih zaposlenih, sa namjerom da u sve ovo upetlja politiku. Onda je neko drugi, pokušavajući da jednu konstrukciju pokrije drugom, odlučio da plasira u javnost besramnu laž kako sam ja u nekakvom savezništvu sa DF-om. Bavljenje politikom me ne zanima. Jesam veoma glasan i veoma konkretan promoter euro-atlantskih integracija, ali ne bavim se time iz političkih interesa, već zato što to smatram najboljim okvirom za budućnost Crne Gore i biznisa”, poručio je Knežević.

Navodeći da mu je stalo da crnogorska javnost sazna istinu i da ukaže na neistine i podmetanja na njegov i račun njegovih prijatelja i saradnika, Knežević je rekao da će biti pokrenuti postupci “protiv svih koji tendenciozno objavljuju klevete na moj račun”.

“Crnu Goru sam napustio po završetku gimnazije, kada sam otišao na studije. Od tada živim i poslujem u raznim zemljama u inostranstvu, gdje sam i zasnovao porodicu koja nikada nije živjela u Crnoj Gori. Pružio sam dokaze o prodaji imovine u inostranstvu, kao i izvode sa računa stranih banaka koji svjedoče o porijeklu novca. Sva sredstva koja stičem i plasiram na tržište su isključivo legalnog porijekla, isto kao što su bile stotine miliona eura i dolara uloženih do sada u projekte i radna mjesta u Crnoj Gori. I pored svega ovoga, želim još da vjerujem da nisam pogriješio i da je Crna Gora pravna država u kojoj će se svaki investitor osjećati sigurno i biti pošteđen političkih razračunavanja”, zaključio je Knežević.

Podsjećamo, Pobjeda je danas objavila da je Knežević prije nekoliko dana preko advokata Velibora Markovića, Tužilaštvu dostavio dokaze o legalnom porijeklu 100.000 dolara za koje su iz te institucije tvdili da se radi o prljavom novcu.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com