Plaćenim ubicama barskog klana produžen pritvor - Volim Podgoricu

Plaćenim ubicama barskog klana produžen pritvor

Vijeće Opštinskog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavala sutkinja Sanja Ljuboje, danas je donijelo rešenje kojim je Marku Gojčeviću (28) iz Bara i Der Čabi (37) iz Subotice, koji su označeni kao vojnici jednog od najopasnijih crnogorskih klanova, čije se sjedište nalazi u Baru, produžen pritvor za naredna dva mjeseca, prenosi Blic.

 Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bijega.

“Po ovom rješenju pritvor može trajati do 12. decembra 2017. ili do druge odluke suda”, saopšteno je Odjeljenja za odnose s javnošću Opštinskog suda u Sarajevu, piše Avaz.ba.

Gojčević i Čaba u četvrtak su izvedeni pred sudije Opštinskog suda u Sarajevu, gdje se razmatralo o predužavanju pritvora.

Osumnjičeni su uhapšeni 15. septembra na Trgu heroja u Sarajevu, a kod njih su policajci pronašli pištolj i hekler, a na njih su bili montirani prigušivači.

Nikola Gojčević, brat osumnjičenog Marka, nedugo nakon njegovog hapšenja, obratio se crnogorskim medijima te je demantovao te tvrdnje.

Advokat osumnjičenih Zlatko Ibrišimović na sjednici je zatražio da se odbije prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo da se njegovim klijentima pritvor produži.

Inače, Crna Gora je za Gojčevićem raspisala potjernicu zbog izdržavanja kazne zatvora od 30 dana.

Za njim policija traga, jer se sumnja da je bio akter pucnjave i pokušaja ubistva Edmonda Mustafe (20) iz Bara.

Gojčević, koji je u Crnoj Gori osuđivan za tuču, i Der Čaba, koji je izdržao kaznu za ubistvo u Srbiji, dovedeni su u sudnicu vezanih ruku i pod jakim osiguranjem maskiranih specijalaca Sudske policije.

“To što njihove zemlje ne isporučuju svoje državljane, ne može biti razlog za produžavanje pritvora. Okolnosti koje su predlagane više ne postoje. Oni su priznali krivično djelo za koje se terete i spremni su sarađivati. Der Čaba je legalno prošao granicu sa putnim ispravama, nije htio da sakrije svoj ulazak. Gojčevićev prelazak nije registrovan, ali moram napomenuti da državljani Crne Gore granicu mogu prelaziti s ličnom kartom i tada nijesu evidentirani” – rekao je Ibrišimović, koji je ukazao da Sud sve može riješiti i izricanjem mjera zabrane kretanja.

Nezvanično, osumnjičeni u Sarajevu u svojih pet izjava naveli su i da su pištolj i hekler držali zbog lične sigurnosti. Objasnili su da su u Crnoj Gori i Srbiji imali problema, zbog čega su se sklonili u Sarajevo.

(Blic)

1 komentar

  1. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com