PODGORICA: Vrijeđao, pa udarao pripadnika LGBT zajednice? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vrijeđao, pa udarao pripadnika LGBT zajednice?

Podgorička policija je uhapsila B. M. (20) iz Podgorice, osumnjičenog da je vrijeđao, a potom po tijelu udarao pripadnika LGBT zajednice, starog 25 godina, saopšeno je iz Uprave policije. U saopšenju se dodaje, da je pripadnik LGBT zajednice tom prilikom lakše povrijeđen.

– Oštećena osoba je policiji prijavila da ga je 30. septembra 2017. godine oko 21 sat napala nepoznata muška osoba, te da je motiv napada bila pretpostavljena seksualna orijentacija i rodni identitet ovog lica – navodi se u saopšenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici kojem je B. M, nakon hapšenja, priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje. – Tužilac je za osumnjičenog donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Policija će nastaviti da preduzima aktivnosti na zaštiti svih građana, a posebno članova osjetljivih grupa među kojima je i LGBT zajednica – zaključuje se u saopšenju. .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com