PRETRESEN STAN KRSTA BOŠKOVIĆA: Pronađeno pet PUŠAKA, tri PIŠTOLJA, 300 metaka - Volim Podgoricu

PRETRESEN STAN KRSTA BOŠKOVIĆA: Pronađeno pet PUŠAKA, tri PIŠTOLJA, 300 metaka

Protiv Tivćanina Krsta Boškovića. podignuta je krivična prijava, zbog navodnog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija.

 Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su juče, 12.10.2017. godine, podnijeli kriviču prijavu protiv K.B. iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, u okviru akcije „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice M.B.  Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

Naime, pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra .22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 – 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 – 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 300 komada municije različitog kalibra.

Otac M.B, K.B, je policijskim službenicima saopštio da je pronađeno oružje njegovo. Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi.

Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv K.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa.

Policijski službenici su, podsjećamo, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

 

Policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com