Početna » NOVOSTI » Hronika » PRETRESEN STAN KRSTA BOŠKOVIĆA: Pronađeno pet PUŠAKA, tri PIŠTOLJA, 300 metaka

PRETRESEN STAN KRSTA BOŠKOVIĆA: Pronađeno pet PUŠAKA, tri PIŠTOLJA, 300 metaka

Protiv Tivćanina Krsta Boškovića. podignuta je krivična prijava, zbog navodnog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija.

 Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su juče, 12.10.2017. godine, podnijeli kriviču prijavu protiv K.B. iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, u okviru akcije „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice M.B.  Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

Naime, pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra .22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 – 01.“ kalibra .22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 – 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 300 komada municije različitog kalibra.

Otac M.B, K.B, je policijskim službenicima saopštio da je pronađeno oružje njegovo. Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi.

Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv K.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa.

Policijski službenici su, podsjećamo, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

 

Policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

 

 

 

Check Also

Brnovići sumnjaju da im je novac nestao dok je policija pretresala stan

Tokom pretresa stana porodice Stefena Brnovića “nestao je novac, a automobil koji je tada oduzet njegovoj sestri – ...

(POGLEDAJTE VIDEO) PODGORICA: Policija pretresla porodičnu kuću Andrije Mandića

Demokratski front saopštio je da se nad liderima tog političkog saveza nastavlja “državni teror” po ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *