Home / NOVOSTI / Društvo / SUD ČASTI OBUSTAVIO POSTUPAK PROTIV MUJOVIĆA: Prvo da tužilaštvo presudi studentima

SUD ČASTI OBUSTAVIO POSTUPAK PROTIV MUJOVIĆA: Prvo da tužilaštvo presudi studentima

Sud časti privremeno je obustavio postupak protiv profesora Pravnog fakulteta Ranka Mujovića kojeg su studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) optužili za  neetičko ponašanje, zloupotrebu položaja, ali i navodno seksualno uznemiravanje pojedinih koleginica.

“Vijestima” je sa Univerziteta Crne Gore (UCG) potvrđeno da je Sud časti, na čijem je čelu profesor Pravnog fakulteta Dražen Cerović, odlučio da obustavi postupak dok tužilaštvo ne donese odluku po krivičnoj prijavi koju je Mujović podnio protiv studenata zbog “lažnih optužbi”.

Iz tužilaštva “Vijesti” juče nijesu dobile odgovor u kojoj je fazi predmet protiv studenata po prijavi Mujovića.

Pored Cerovića, članovi Suda časti su i Filip Vukmirović sa Medicinskog fakulteta, Srđan Kadić sa Prirodno-matematičkog, Aleksandra Banjević sa Filološkog, Milorad Radulović sa Elektrotehničkog, Marina Rakočević sa Građevinskog, te Miroslav Kezunović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Žana Lekić sa Muzičke akademije, kao i predstavnik studenata Milan Tomić.

Mujović je ranije saopštio da optužbama studenata ne treba da se bavi Sud časti već istražni organi, jer su sve optužbe izrečene na njegov račun “lažne”.

“Podnio sam krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu jer su optužbe na moj račun bile lažne. Oni su podnijeli lažne prijave. Nijesu polagali ispit, a tvrde da su oštećeni. To je prevara. Vidjećemo ko stoji iza njih”, kazao je ranije Mujović.

Više od 20 studenata FPN u junu je tražilo komisijsko polaganje kod Mujovića iz predmeta Međunarodno javno pravo, žaleći se na visoke kriteriijume Mujovića i optužujući ga za neetičko ponašanje tokom časova.

Dva zahtjeva koje je uprava FPN tada dobila od studenata, razlikovali su se od ostalih – dvije studentkinje su tvrdile da je Mujović neadekvatno vršio svoju dužnost, i da je “želio iskoristiti svoj položaj, iznoseći nepristojne ponude”.
Od 23 studenta koja su se žalila, pred komisijom se pojavilo 19, a položilo 15.

Nakon što je dokumentacija sa pritužbama proslijeđena Sudu časti, Vijeće FPN je saopštilo da “…bez namjere prejudiciranja nalaza i stavova nadležnih organa Univerziteta Crne Gore, izražavamo nezadovoljstvo načinom na koji je realizovan proces nastave na predmetu Međunardno javno pravo”.

Profesor Mujović na FPN je angažovan na osnovu internog oglasa UCG za predmet Međunarodno pravo. I ranije je bilo prijava protiv njega. Bivša specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović je 2010. provjeravala anonimnu prijavu protiv Mujovića zbog korupcije i zloupotrebe položaja, koja je na kraju, kako su tvrdili iz tužilaštva, odbačena zbog nedostatka dokaza.

Vijesti

Check Also

DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Temperature padaju 15 stepeni, možemo očekivati i snijeg

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Ljudi, je li moguće ovo? Cio grad zna šta radi taj “čovjek”, hapsite ovog jadnika!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *