PG Ojadio prodavnice MOBILNIH: U radnjama mu sami davali TELEFONE - Volim Podgoricu

PG Ojadio prodavnice MOBILNIH: U radnjama mu sami davali TELEFONE

Crnogorskoj policiji podnijeta je prijava protiv osobe koja je, kako se sumnja, tri radnje za prodaju mobilnih uređaja u Podgorici oštetila za oko 13.000 eura.

Osumnjičeni je, prema navodima advokata oštećenih firmi, Damira Lekića, oštetio radnje “GSM Mobile”, “PG Mobile” i “City Mobile”.

Takođe, prijava policiji podnijeta je i protiv druge osobe, koja je pokušala izvršiti prevaru u radnji “Zoki Mobile” u Budvi, a pokušaj prevare desio se i u radnji “Euromobitel” u Podgorici.

Kako je Lekić kazao “Vijestima”, sumnja se da se radi o grupi koja se u više crnogorskih gradova bavi krivičnim djelima prevara, a kojima su ciljne grupe prodavnice koje se bave trgovinom mobilnih telelefona i prateće opreme.

U prodavnicama “GSM Mobile”, “PG Mobile” i “City Mobile”, navodi Lekić, pojavio se čovjek koji se predstavio kao zaposleni u privrednom društvu “Gardašević” i u ime firme zatražio kupovinu veće količine mobilnih aparata, navodeći da će cijenu izmiriti putem računa navedenog privrednog društva.

Nakon što je dobio fakturu po kojoj u ime firme “Gardaševic” treba da izmiri obaveze za telefone, dodaje Lekić, isti se kasnije u toku dana vratio kod prodavca sa platnim nalogom banke, ovjerenim pečatom privrednog društva “Gardašević” kao i pečatom banke u kojoj je navodno izvršena uplata na ime kupoprodajne cijene telefona.

Prodavci su mu po dobijanju navedene uplatnice predavali robu.

“Međutim, uplata nije prelazila na račun prodavaca ni sjutradan, a nakon detaljnih provjera u banci u kojoj je čovjek u ime firme “Gardašević” vršio uplate na račun prodavaca, dobijena je informacija da je na uplatnicama ko račun firme “Gardašević” upisivan nepostojeći račun,” kazao je Lekić “Vijestima.”

Osoba koja je pokušala počiniti prevaru u kompaniji “Zoki Mobile” u Budvi predstavljala se kao radnik kompanije “VG Promet”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com