Home / LJUDI / Heroji zajednice / Sinišu (12) je majka napustila, živi u selu sa 11 ljudi: Ne smeta mu ni siromaštvo, ni poljski WC, a ima nevjerovatan talenat (VIDEO)

Sinišu (12) je majka napustila, živi u selu sa 11 ljudi: Ne smeta mu ni siromaštvo, ni poljski WC, a ima nevjerovatan talenat (VIDEO)

Kad živite u seocetu gdje ima samo 12 stanovnika, a vi ste jedino dijete, morate sami da nađete zabavu. Tako je i ovaj dječak pronašao svoj talenat. Siniša Matijević, naime, stvara umjetnička djela zatvorenih očiju, piše dnevnik.hr.

On živi s bakom i tatom. Majka ga je prije 3 godine napustila. Zato je ovaj 12-godišnjak iz sela Gornji Budački u Karlovačkoj županiji, u Hrvatskoj, prerano morao da odraste i počne da brine brige odraslih. Ali Siniša se ne žali. Ne buni se ni kada treba starici da pomogne oko ručka, ni kada treba da vozi traktor. Ne smeta mu ni siromaštvo ni poljski WC. Ni škola i prijatelji udaljeni, jednom 12 godišnjaku, dalekih 8 kilometara. Jer, Siniša ima svoj svijet. Umjetnička djela koja stvara žmureći.

Crta on i bez poveza, ali ovako mu je draže jer, kaže, potpuno se usredsredi na dodir. Isključi se iz stvarnosti, pobjegne od problema.

Printskrin: dnevnik.hr

– Osjetim pod prstom crte koje treba da nacrtam i tako uspijevam. Osjetim ako neka crta nije dovršena, ako znam da sam tu nacrtao, a nije dovršena, ako je prekinuta crta, znam da sam promašio zadatu liniju tu i onda ispravim. Osjetim gdje sam pogriješio i ispravim – govori Siniša Matijević.

Voli da stvara u tišini. Tata to već zna pa samo ćutke posmatra s druge strane stola, s jednakim čuđenjem kao i prvog dana.

– Upisao sam ga na fudbal jer sam ja igrao. Probao sam malo s njim da radim i vidio sam da od njega fubaler biti neće. Umjesto fudbala izrazio je želju za crtanjem i vajarstvom i ja ga u tome podržavam – govori Željko Matijević.

Printskrin: dnevnik.hr

S terena i fudbalske lopte, za svog se jedinca i on prebacio u potpuno nepoznato područje. Svog je sina odveo umjetnicima, kako bi uz njih učio i napredovao.

Iako su već navikli i na staru kuću i poljski WC, ovih im je dana stigla vijest koju nisu dočekali ravnodušni. Dobili su rješenje za stambeno zbrinjavanje u Krnjaku, a s njim i nadu u bolji život.

NEMA KRAJA NEUSTRAŠIVOSTI

– Imam sve što mi treba, iako bi bilo bolje da dobijem što prije taj stan u Krnjaku. Mislim, bilo bi mi jednostavnije, pekara i trgovina mi je odmah pored puta i škola, ali dobro je i ovdje, snalazim se dobro – govori Siniša.

Ali dok nema prijatelja u blizini, Siniša se ne dosađuje. Kada je shvatio da je zabavno crtati zavezanih očiju, nije se na tome zaustavio. Pokušao je s povezom na očima da hoda, radi stvari koje inače radi. A dječjoj mašti i neustrašivosti – nema kraja.

Već sada ovaj 12 godišnjak sanja neke velike snove.

– Najveća mi je želja da imam dobar život, da postignem neki rezultat. Da ovo što sada radim ne propadne, nego da nastavim s tim da radim i da uspijem u tome. To mi je najveća želja – priznao je Siniša.

Pogledajte šta zna ovaj dječak:

(Dnevnik.hr)

Check Also

KAKO SE U PODGORICI PEČE RAKIJA: Vodič za mlade naraštaje koji o tome znaju jedino preko Googla

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *