“Pink panteri” orobili Kan i Monako, Noleta preskočili - Volim Podgoricu

“Pink panteri” orobili Kan i Monako, Noleta preskočili

Petoro srpskih državljana uhapšeno je u Francuskoj jer su pljačkali luksuzne vikendice u Kanu i Monaku, a od krađe je pošteđen teniser Novak Đoković!

Kako saznaje Alo, najvjerovatnije je reč o delu međunarodne kriminalne grupe “Pink panter”. Uhapšenoj petorki sud u Grasu u Francuskoj odredio je pritvor i policiji naložio da se istraga nastavi kako bi se utvrdili i pronašli svi članovi te dobro organizovane kriminalne mreže.

Naime, kako prenose francuski mediji, utvrđeno je da je kriminalna grupa došla iz okoline Pariza, a da su joj mete bile luksuzne kuće i apartmani, u kojima nakon njihove posjete nije ostajalo bukvalno ništa. Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su provalili u tri vile u Kanu i jednu u Monaku, a sumnjiče se za još veliki broj pljački.

Prema pisanju francuskih medija, oni su uhapšeni na djelu u akciji antikriminalističke brigade francuske policije u noći između ponedeljka i utorka.

Srpski državljani su prilikom hapšenja pokušali da pobjegnu automobilom i tada su udarili u dva policijska vozila. Prilikom sudara povrijeđena su dva policajca, a kod osumnjičenih je, osim alata za obijanje, pronađen i automatski pištolj.

Osumnjičeni Srbi terete se za nanošenje povreda, organizovane pljačke, provale i zavjere.

Inače, Interpol procenjuje da su članovi bande “Pink panter”, putujuće grupe od oko 200 profesionalaca, mahom sa prostora bivše Jugoslavije, izvršili više od 150 pljački i odnijeli nakit i satove vredne oko 250 miliona eura.

(Alo)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com