PRAVILA MUVANJA ŠIROM SVIJETA: Gdje je seks obavezan, a gdje sraman čin - Volim Podgoricu

PRAVILA MUVANJA ŠIROM SVIJETA: Gdje je seks obavezan, a gdje sraman čin

U zemljama širom svijeta ne vrijede ista ‘dejting pravila’, ali sigurni smo da ćete se uz naš mali priručnik vrlo brzo snaći u ovoj nepoznatoj džungli!

VOULEZ-VOUS COUCHER AVEC MOI?

Možda ćemo vas razočarati, ali Francuska i nije toliko romantična zemlja kao što je zamišljate. Za ovaj pogrešan utisak koji imamo možemo okriviti sve one senzualne filmske scene snimljene u Parizu, kao i knjige čija se ljubavna radnja događa upravo u ovoj državi. Nepisano je pravilo da Francuskinje ne idu na sastanke, kao i da tokom svoje veze ne praktikuju formalna viđanja i pokazivanje previše emocija u javnosti. Takođe, čak i ako se prema muškarcu postave prijateljski, nemojte se začuditi ako na kraju večeri ipak pitaju da provedu strastvenu noć.

SAVRŠEN UGOĐAJ

U Južnoj Koreji običaj je da muškarac svojoj pratilji nosi torbu, bilo da je u pitanju šetnja ili kupovina.

BRAČNI MARKETI

Roditeljsko provodadžiranje dobija potpuno novo značenje u Kini. Takozvani “bračni marketi” veoma su popularni u ovoj dalekoj azijskoj zemlji, a riječ je o mjestima gdje roditelji donose fotografije svoje djece koja kroz život i dalje koračaju bez ljubavnog partnera.

SAMO ZA ROMANTIČNE DUŠE

Ako ste zaljubljenica u stare ljubavne filmove gdje dame u raskošnim haljinama smiju samo pogledima komunicirati sa svojim princem na bijelom konju (koji zaista postoji) prije nego što dobiju blagoslov roditelja da stupe u intimniji odnos s izabranikom, destinacija poput Austrije sigurno će vam se svidjeti. Ljubljenje ruke i dalje je veoma zastupljeno, posebno u glavnom gradu, a za nepopravljive romantike ovo je idealno mjesto.

ZAGRIJ ME!

Najbolji način da se ugrijete na hladnom Islandu? Definitivno vrela noć u nečijem krevetu. Upravo to i je najučestaliji način započinjanja veze na ovom kraju svijeta. Zaključak? Seks na jedno veče na Islandu nekada može potrajati i do nekoliko godina.

TI, JA I “FIKA”?

Jeste li čule za izraz “fika”? U Švedskoj ova riječ označava neobavezno ćaskanje u kafiću s osobom suprotnog pola. Ovaj proces upoznavanja veoma je bitan ako se želite upustiti u ozbiljniju vezu ili barem saznati kakvu kavu preferira vaša simpatija.

ŠPANSKA SERIJA

Španija, zemlja strasti, uzbudljivih ljubavnih priča i jako čudnih običaja. Čak i prije nego što se sastanu prvi put, parovi će stvoriti ljubavnu istoriju vrijednu svakog spomena. Kako im zavođenje, odnosno lov na partnera predstavlja ogromno zadovoljstvo, Španci će se svađati, miriti i započinjati dramu oko sitnica čak i u slučaju da se s osobom koja im se sviđa nikada ranije nisu vidjeli. Oni zapravo smatraju da je taj dio neophodan kako bi veza bila uzbudljiva i kako bi vatra između partnera neprestano gorela.

ZAŠTITNIČKI NASTROJENI

Ako ste do sada mislile da je otvaranje vrata ultimativni džentlmenski potez, posjeta Italiji mogala bi vam promijeniti pogled na romantiku. Kako bi zaštitili ženu od onoga što se krije iza zatvorenih vrata, Italijani će uvijek prvi ući u prostoriju umjesto da prednost prepuste dami. Lijep gest, zar ne?

NEŠTO SLATKO KAO ČOKOLADA

Dan zaljubljenih u Japanu proslavlja se tako što žena svojoj jačoj polovini poklanja čokoladu, a ako je ljubav uzajamna, tačno mjesec poslije, na takozvani Bijeli dan, on će joj uzvratiti istim poklonom, ali u bijeloj boji.

GDJE NA PRVI SASTANAK?

Iako je Amerika poznata po filmskim ostvarenjima u kojima je „one night stand“ uobičajena pojava, čak 80 posto stanovništva tvrdi kako ne praktikuje seks na prvom dejtu. Da su, međutim, sačuvali dozu romantike govori činjenica da je popularna kafeterija Starbucks po anketi iz 2016. godine proglašena mjestom na kojem se obavi najviše prvih sastanaka.

DODAJ ME NA FEJSU

Vjerujete li da posredstvom interneta možete upoznati svoju srodnu dušu? Online upoznavanje nerijetka je pojava u Iranu, gdje običaji ne dozvoljavaju da se partneri viđaju bez nadzora roditelja, a prije braka žene svog dragog mogu posjetiti samo tri puta.

KAKO UKRASTI MLADU

U Rumuniji je i dalje aktualno vjerovanje da ako muškarac „ukrade“ ženu na tri ili više dana, ona automatski postaje njegova supruga.

KUĆICE LJUBAVI

Očevi se uglavnom zaštitnički postavljaju prema svojim kćerkama pa im ponekad jako teško pada činjenica da su njihove male princeze dovoljno odrasle da u svoj život puste još neku osobu muškog spola. U Kambodži ovo nije slučaj. Roditelji kćerkama grade „kućice ljubavi“ u koje smiju dovoditi koliko god muškaraca žele sve dok ne odluče koji je baš onaj Pravi za njih.

PLUS SIZE

Ako pazite na svoju liniju ili ste prirodno jako mršave, onda nemate šanse za ljubav u Mauritaniji. Krupnije djevojke u ovom dijelu planete dosta su izazovnije i djeluju fatalno na muškarce jer se njihove obline zapravo smatraju odrazom bogatstva, znanja i mogućnosti njenog suđenog partnera.

SVAKO SVOJE

Prvi mjeseci veze uglavnom su propraćeni jednom velikom dilemom: ko bi trebao platiti račun, dečko ili cura? U Holandiji upravo iz tog razloga postoji nepisano pravilo da svako plaća za sebe. Naravno, uvijek možete naići na muškarca koji se od drugih izdvaja po svojim džentlmenskim osobinama.

Cosmopolitan.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com