Dječak ukrao autobus i vozio ga šest kilometara - Volim Podgoricu

Dječak ukrao autobus i vozio ga šest kilometara

Jedan dvanestogodišnji Nišlija izazvao je juče pravu senzaciju jer je ukrao autobus i vozio ga po čitavom gradu kao pravi profesionalac, sve dok ga nije zaustavila saobraćajna policija.

Iako se kretao najprometnijim saobraćajnicama, mališan nije “zakačio“ ni pješake ni druga vozila, pa je ukradeni autobus bez ogrebotine vraćen vlasniku.

Ovaj nestašluk, koji je mogao skupo da košta i vozača i druge učesnike u saobraćaju, proći će bez kazne jer su djeca mlađa od 14 godina potpuno krivično neodgovorna.

Kako “Telegraf” saznaje, nesvakidašnja krađa dogodila se u nedelju nešto posle 12 sati u Beogradskoj ulici, u blizini glavne autobuske stanice. Dječak se ušunjao u autobus požarevačkog prevoznika upalio motor i krenuo u “promenadu”.

Šef niške poslovnike ovog prevozničkog preduzeća Srđan Cekić, priznaje da se šokirao kada je saznao ko im je ukrao autobus.

Dječaka je patrola saobraćajne policije zaustavila u Hilandarskoj ulici s obzirom na to da im je bilo čudno to što se autobus našao na tom mjestu gdje nije ruta javnih prevoznika.

S obzirom na to da kradljivac ima samo 12 godina, umjesto krivične prijave, policija je samo uputila obaveštenje o događaju Višem javnom tužilaštvu.

Zasad nema informacija gde je i kako malojletnik stekao vozačko znanje. Jedino što se zna da je riječ o detetu bez roditeljskog staranja o kome brine hraniteljska porodica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com