Đoković: Federer i Nadal kao primjeri da se poslije pauze može do vrha - Volim Podgoricu

Đoković: Federer i Nadal kao primjeri da se poslije pauze može do vrha

Nekada najbolji teniser svijeta Novak Đoković kazao je da mu primjeri Rodžera Federera i Rafaela Nadala daju motiv da se nakon oporavka od povrede na teren vrati u velikom stilu.

“Oni su po mnogo čemu jedinstveni, među najboljim igračima u istoriji sporta, ljudi koji su na mene uticali da postanem ovo što jesam. Njihovi primjeri pokazuju da možete i poslije pauze i sezone u kojoj igra nije bila na najvišem nivou da se vratite na vrh. Ja sam jedini od igrača iz vrha koji nikad nije pravio pauzu, a iz ove perspektive trebalo je to da učinim odmah poslije Rolan Garosa”, rekao je Đoković za “Novosti”.

Iza Đokovića je turbulentnih 12 mjeseci, najgorih u karijeri. Slabi rezultati, priča oko saradnje sa španskim “guruom” Pepeom Imasom, kraj saradnje sa Borisom Bekerom…

“Cijela priča oko mog tenisa i svega što mi se dešavalo je daleko kompleksnije od jedne riječi. Ali, lakat je bio u epicentru svih dešavanja, a od tih bolova je polazilo i moje povremeno nezadovoljstvo. Nisam uspijevao da treniram kako sam htio, nisam mogao da igram punim intenzitetom, moram sam da prilagođavam servis, a sve to me nerviralo. Mislio sam da će proći, a nije. Tenis je takav sport, jedan detalj, neprijatnost tokom meča, može da vas udalji kilometrima od cilja”, istakao je Đoković.

On je ponovio da još ne razmišlja o penziji, ali ima u planu organizaciju velikog spektakla na stadionu Crvene zvezde.

“Ne razmišljam o oproštaju, daleko je to. Međutim, odavno razmišljam o nekom sportskom spektaklu koji bih volio da priredim u Beogradu. Trudio bih se da okupim sve svoje prijatelje iz svih krajeva svijeta. Volio bih da to bude jednog ljetnjeg dana na ‘Marakani’, da napravimo nešto za pamćenje. Još nemam vremena da se bavim time, ali biće prilike”, istakao je srpski teniser.

Novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com