ŠEŠELJ: ZORAN MARJANOVIĆ NIJE UBICA! Odmah mu dajte status svjedoka-saradnika - Volim Podgoricu

ŠEŠELJ: ZORAN MARJANOVIĆ NIJE UBICA! Odmah mu dajte status svjedoka-saradnika

Lider radikala Vojislav Šešelj predlaže da se Zoranu Marjanoviću ponudi status svjedoka saradnika kako bi za manju kaznu i druge povlastice otkrio sve što zna o zvjerskom ubistvu svoje supruge Jelene i tako konačno doveo do hapšenja monstruoznog zločinca.

 

Šešelj čvrsto vjeruje da Zoran nije neposredni ubica, ali je isto tako ubjeđen da zna sve o zločinu koji više od godinu i po dana potresa cijelu Srbiju. Zato smatra da bi dogovor sa njim mogao biti najbrži način da se utvrdi puna istina.

 

Sagovornik Kurira kaže da je “uznemirenje javnosti” povodom ovog slučaja ogromno i da bi državni organi zbog toga morali da preduzmu sve ne bi li što prije rasvjetlili sve detalje ubistva Jelene Marjanović.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

“Već sam predlagao da se svi članovi porodice Marjanović pohapse, da se drže u pritvoru i ispituju dan-noć sve dok neko od njih ne pukne i ne progovori. Ali, tužilac tu efikasnu metodu očigledno neće ili ne može da primjeni. Zato je sada najbolje da se Zoranu ponudi neki dil i da on sam ispriča sve o Jeleninom ubistvu. Treba mu zauzvrat ponuditi manju kaznu i povlastice poput prebacivanja u drugu zemlju i promjene identiteta”, objašnjava lider radikala napominjući da je takav dogovor moguć samo ako Zoran nije lično ubio svoju suprugu.

 

“Prema informacijama kojima raspolažem, Zoran nije neposredni ubica, on nije lično likvidirao Jelenu, ali jeste učestvovao u skrivanju dokaza i zataškavanju zločina. Već sam rekao da on, sudeći po svim naučnim metodama, nije mentalni sklop ubice. Meni su mnogo sumnjiviji ostali članovi porodice Marjanović. Po svemu sudeći, Zoran je posle ubistva, u kom nije učestvovao, samo odvukao Jelenino tijelo do tog nasipa u Borči, gdje je bačena. On, ubjeđen sam, sve zna i može najbrže i najefikasnije da pomogne istrazi”, objašnjava Šešelj.

FOTO: DRAGAN KADIĆ, PRIVATNA ARHIVA

Na drugoj strani, advokat i bivši sudija Krsto Bobot slaže se da bi Zoran Marjanović, teoretski, mogao da aplicira za status svjedoka saradnika, ali samo pod uslovom da nije direktni ubica.

 

“Zoran bi, u teoriji, morao da napiše detaljno priznanje, a onda bi tužilac i sudija odmjerili da li je to vrijedno pogodbe. To priznanje, i evenutalno ukazivanje na druge počinioce krivičnog djela, moralo bi, naravno, da bude potkrepljeno fizičkim dokazima. Bez dokaza to je puko pričanje, rekla-kazala”, objašnjava Bobot.

 (Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com