Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na forumu u Makau - Volim Podgoricu

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na forumu u Makau

Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma predstavlja turističku ponudu Crne Gore u okviru Global Tourism Economy foruma (GTEF). Forum se održava od 16. do 17. oktobra u Makau i vodeća je platforma za promociju održivog turizma u ovom dijelu Azije sa fokusom na Kinu, navode iz NTO.

“Turistička ponuda Crne Gore se predstavlja u okviru inicijative 16 + 1 na zajedničkom štandu koji je veoma posjećen. Zemljama ove inicijative je posvećena značajna pažnja dok je tokom foruma organizovana i poslovna radionica na kojoj su učestvovali značajni turoperatori iz ove regije koji su imali priliku da se upoznaju sa ponudama Crne Gore i ostalih zemalja. Među turoperatorima bili su prisutni Beijing China International Travel Mice Centre, Beijing Global Tour International Travel Service Co.,Ltd., Beijing Huayuan International Travel Co.,Ltd., China Eastern Airlines, China International Travel Service (Guangdong), Ltd., CTS MICE Service i drugi. Na poslovnom dijelu foruma kompanija Fly Montenegro iz Podgorice je održala brojne sastanke sa predstavnicima kineskih turoperatora,” kazali su iz Nacionalne turističke organizacije.

Tokom foruma, ističu, održane su prezentacije i paneli na različite teme kao što su: A Journey Well-Traveled, gdje je govornik bio generalni sekretar UNWTO-a Taleb Rifai; Južni put svile na primjeru Nepala i drugi. Za drugi dan foruma, dodaju, planirano je predstavljanje UNWTO/GTERC zajedničkog projekta istraživanja, kao i prezentacije na teme Regionalna saradnja – Perspektive udruživanja uz podršku PATA (Pacific Asia Travel Association) i Emitivno tržište NR Kine od strane IVY Alliance i drugi.

Ove godine na forumu učestvuje više od 1800 međunarodnih učesnika iz 63 zemlje svijeta, 300 govornika na panelima uključujući ministre i visoke zvaničnike, 900 predstavnika medija kao i preko 7000 posjetilaca.

Vijesti

2 komentara

  1. I do not even know the way I stopped up right here, however I thought this put up was good. I don’t understand who you’re but certainly you are going to a famous blogger when you are not already Cheers!

  2. Have you ever considered adding more videos to your blog posts to keep the readers more entertained? I mean I just read through the entire article of yours and it was quite good but since I’m more of a visual learner,I found that to be more helpful well let me know how it turns out! I love what you guys are always up too. Such clever work and reporting! Keep up the great works guys I’ve added you guys to my blogroll. This is a great article thanks for sharing this informative information.. I will visit your blog regularly for some latest post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com