UBISTVO U PLAVU: Dvojica izvršila zločin, treći pomagao - Volim Podgoricu

UBISTVO U PLAVU: Dvojica izvršila zločin, treći pomagao

Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Bi­je­lom Po­lju okon­ča­lo je is­tra­gu i po­di­glo op­tu­žni­cu pro­tiv dva­de­set­če­tvo­ro­gi­šnjeg Mar­ka Šo­ški­ća iz Pla­va i de­vet go­di­na sta­ri­jeg Bje­lo­polj­ca Alek­san­dra Ko­na­ta­ra zbog sum­nje da su na mon­stro­u­o­zan na­čin ubi­li osam­de­set­če­tvo­ro­go­di­šnju Gor­da­nu Da­šić i bru­tal­no pre­tu­kli nje­nog su­pru­ga Vu­ka Da­ši­ća (82).

Op­tu­žnim ak­tom ob­u­hva­ćen je i dva­de­set­pe­to­go­di­šnji Ni­ko­la Kne­že­vić iz Pla­va zbog ne­pri­ja­vlji­va­nja dje­la. Po­di­za­nje op­tu­žni­ce po­tvr­dio je advo­kat Re­šad Mu­zu­ro­vić, bra­ni­lac jed­nog od op­tu­že­nih.
Gor­da­na Da­šić iz Pla­va pre­mi­nu­la je 31. ma­ja od po­sle­di­ca po­vre­da ko­je su joj na­ni­je­li pro­val­ni­ci ko­ji su raz­bi­li ula­zna vra­ta ku­će. Nje­nom su­pru­gu Vu­ku Da­ši­ću po­lo­mlje­na su tri re­bra, po­dlak­ti­ca, imao je vi­še raz­de­ro­ti­na i pod­li­va po gla­vi i ti­je­lu.

Raz­boj­ni­ci su pr­vo na­pa­li Da­ši­ća, ve­za­li ga i tu­kli dok ni­je iz­gu­bio svi­jest, a on­da su mal­tre­ti­ra­li sta­ri­cu. Po­ki­da­li su i ka­blo­ve za te­le­fon­sku li­ni­ju ka­ko bi se osi­gu­ra­li da kad uzmu pli­jen sta­rac ne po­zo­ve po­moć. Na­la­zi su uka­za­li da je sta­ri­ca pre­mi­nu­la od gu­še­nja. Mo­tiv ovog te­škog zlo­či­na bio je no­vac.
Pret­po­sta­vlja se da su Šo­škić i Ko­na­tar iz ku­će Da­ši­ća ukra­li oko 3.000 eura i pu­šku. Kr­va­vu odje­ću i pu­šku su osta­vi­li u šu­mi, a no­vac ko­ji je pro­na­đen kod jed­nog od osum­nji­če­nih bio je kr­vav.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com