Crnogorac osuđen za šverc kokaina biće izručen Srbiji? - Volim Podgoricu

Crnogorac osuđen za šverc kokaina biće izručen Srbiji?

Novljanin Milan Ivanišević koji je u Srbiji osuđen za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike, što je i priznao pred tamošnjim sudom, najvjerovatnije će biti isporučen srpskim organima, saznaje FOS.

Ono što može biti problematično je to što su protiv njega u Crnoj Gori podnesene krivične prijave zbog prevara, ali optužnica još nema.

Ministarstvo pravde Republike Srbije uputilo je crnogorskim kolegama molbu za izručenje Milana Ivaniševića, koja je 6. septembra dostavljena Višem sudu u Podgorici. Pred tim sudom se vodi postupak u kome treba da bude utvrđeno da li su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje.

Iz Suda objašnjavaju da jesu ispunjeni uslovi i da samo ministar pravde može da stopira izručenje.

“Pravosnažnim rješenjem Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog I.M. Republici Srbiji. U situacijama u kojima sud dozvoli izručenje, ministar pravde može donijeti rješenje da se izručenje odloži iz razloga što je zbog drugog krivičnog djela kod domaćeg suda u toku krivični postupak”, rečeno je iz Višeg suda.

Iz Ministasrtva pravde još nema odgovora u vezi sa ovim pitanjem.

Žrtve prevare Rusi?

Ruski državljanin Sergej Osinovski podnio je ove godine krivičnu prijavu protiv Ivaniševića zbog navodne prevare.

On je tokom 2015. i 2016. sklopio nekoliko poslovnih aranžmana sa ovim Novljaninom.

“Ja sam u maju 2016. prodao stan u vili ‘Ana’ zbog toga što sam želio da investiram u kupovinu neke nekretnine u tržnom centru ‘Atrium’ koji je Ivanišević namjeravao da sagradi u Meljinama. Sav novac od prodaje stana, tačnije 96.000 eura ja sam predao Ivaniševiću, odnosno ovlastio ga da može novac da podigne sa mog računa kod CKB banke”, navodi Osinovski u prijavi i dodaje da ga je svega nekoliko mjeseci nakon toga Ivanišević obavijestio da ovoga puta ima novi projekat.

Kako kaže, radilo se o zgradi na Savini, a Osinovski mu je za stan u toj zgradi navodno prvo poslao 10.000, a potom 30.000 eura.

Rus tvrdi da je ostao bez ovog novca.

Osinovski navodno nije jedini koji se istražnim organima obraćao povodom prevare koju je Ivanišević navodno izvršio. Slična situacija zadesila je i Vadim Čepurina (64), takođe, iz Rusije.

Zapelo u tužilaštvu

Prema informacijama iz Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom optužnica protiv Ivaniševića još nije podignuta.

“Uprava policije je dostavila tužilaštvu na ocjenu krivičnu prijavu oštećenih lica protiv I.M. zbog krivičnog djela prevara, u toku je preduzimanje dokaznih radnji u izviđaju, potrebnih radi ocjene da li postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, navodi se u odgovoru tužilaštva koji potpisuje državni tužilac Nikola Samardžić.

“Dobri domaćin”?

Ivanišević se javno isticao u predizbornoj kampanji na lokalnim izborima ove godine u Herceg Novom ispred Građanske liste za Herceg Novi – Mišo Škobalj, sa parolom “Dobri domaćin”.

I tada je naglašavao da je vlasnik investicione kompanije ,,Area Investment doo” koja je, prema njegovim riječima, lider u izgradnji luks nekretnina na teritoriji novske opštine.

 (FOSMedia)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com