Glavni grad će ustupiti besplatno prostor za JU Đina Vrbica - Volim Podgoricu

Glavni grad će ustupiti besplatno prostor za JU Đina Vrbica

Na incijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića odbornici u Skupštini Glavnog grada će na prvoj sjednici Parlamenta razmatrati odluku o ustupanju na privremeno korištenje Javnoj predškolskoj ustanovi Đina Vrbica u Podgorici, objekat od 189 m2 na katastarskoj parceli broj 3143 KO Podgorica III, tj u Staroj varoši. Objekat će biti ustupljen vrtiću Đina Vrbica besplatno na deset godina, čime će se značajno ojačati kapaciteti ove javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti, saopšteno je portalu Volim Podgoricu.

Ovo nije prvi put da Grad ustupa prostor vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici. Agncija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za povećanje Javne ustanove Ljubica Popović na pet godina.

Podsjećamo da je Glavni grad značajan partner u stvaranju uslova za povećanje obrazovnoh ustanova. Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minstarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, ali i izgradnja Srednje stručne škole u Golubovcima. Na sličan način će se realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji se uskoro očekuje tender za izvođenje radova.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com