Optužbe za neetičko ponašanje: Prvo ročište bez Mujovića i studentkinja - Volim Podgoricu

Optužbe za neetičko ponašanje: Prvo ročište bez Mujovića i studentkinja

Profesor Pravnog fakulteta Ranko Mujović, kojeg su studenti Fakulteta političkih nauka (FPN) optužili za neetičko ponašanje, zloupotrebu položaja, ali i navodno seksualno uznemiravanje, nije se pojavio na prvom ročištu pred Sudom časti održanom 9. oktobra.

Na ročištu se nijesu pojavle ni dvije studentkinje koje su među prvima inicirale pomenuti postupak, saopšteno je Dnevnim novinama iz Suda časti.

O slučaju Mujović, Sud časti će naknadno odlučivati, nakon što se Osnovno državno tužilaštvo izjasni o krivičnoj prijavi koju je profesor Pravnog fakuleta podnio protiv studenata zbog “lažnih optužbi”.

Mujović se do tada, kako je kazao neće izjašnjavati o cijelom slučaju, a ranije je saopštio da su u pitanju “lažne optužbe”.

“Na uredno upućen poziv profesor Mujović se nije pojavio na ročištu, a takođe se nijesu pojavile dvije studentkinje, koje su među prvima inicirale postupak protiv njega. Konstatovano je saznanje da je Mujović podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu protiv nekih od inicijatora postupka koji je pred Sudom časti protiv njega pokrenulo Vijeće Fakulteta političkih nauka. Naime, Osnovno državno tužilaštvo nas je kontaktiralo povodom krivične prijave Mujovića i zatražilo u što kraćem roku dostavljanje podatka da li je donijeta odluka Suda časti po prijedlogu Fakulteta političkih nauka”, saopšteno je iz Suda časti, kojim predsjedava profesor Pravnog fakulteta Dražen Cerović.

Sud časti je obavijestio Tužilaštvo da nijesu donijeli odluku “u slučaju Mujović”, i službeno je zatražio informaciju od Osnovnog državnog tužilaštva, radi utvrđivanja činjenice, da li se krivična prijava koju je Mujović podnio, odnosi na ista lica u ime kojih je (između ostalih), Vijeće FPNa podnijelo Prijedlog za pokretanje postupka pred Sudom časti.

“Iz svih tih razloga, rasprava je do daljnjeg odložena. O terminu nove rasprave, kada se za to steknu uslovi, sve stranke će biti blagovremeno obaviještene”, saopšteno je iz Suda časti.

Podsjetimo, Vijeće Fakulteta političkih nauka dostavilo je Sudu časti Prijedlog za pokretanje postupka protiv profesora Ranka Mujovića zbog, kako se navodi, povrede moralnih i profesionalnih načela, nakon što su studenti tog fakulteta, njih 25, tražili Mujovićevo izuzeće na ispitu Međunarodno javno pravo početkom jula optužujući ga za neetičko ponašanje.

Visokoškolcima koji su se žalili na način ispitivanja prof. Mujovića omogućeno je polaganje predmeta Međunarodno javno pravo pred tročlanom komisijom koju su činili dekan FPN Saša Knežević, Boris Vukićević i Vesna Simović-Zvicer, a od 19 studenata koji su ispit polagali pred komisijom, ispit je položilo njih 15.

 (Dnevne Novine)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com