SUROVA LIKVIDACIJA: Provjeravaju kontakte Damjanovića - Volim Podgoricu

SUROVA LIKVIDACIJA: Provjeravaju kontakte Damjanovića

Istražitelji provjeravaju sa kim je Nikšićanin Pero Damjanović bio u kontaktu prije nego što je pronađeno njegovo tijelo u mjestu Kobilji Do, u Katunskoj nahiji – potvrđeno je Pobjedi iz izvora bliskih istrazi.

Otkrivanjem komunikacije istražitelji se nadaju da će doći do određenih saznanja koja bi ih mogla uputiti i na počinioce ovog zločina, za koji se još uvijek sa sigurnošću ne zna kada se dogodio.

Tijelo Damjanovića pronađeno je u subotu oko podne, pored puta, 39 dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Pronađeno je u fazi raspadanja, sa povredama grudnog koša, nanijetih iz vatrenog oružja.

Tijelo je bilo u sklupčanom položaju, djelimično zakopano, prekriveno nasipom i lišćem. Sve ukazuje da su u ovom zločinu učestvovale najmanje dvije osobe.

Zbog položaja tijela, istražitelji vjeruju da je ubijen na drugoj lokaciji, a nakon toga ubačen u gepek i odvezen do Kobiljeg Dola.

Iako već sada istražitelji imaju određena operativna saznanja koja bi mogla biti značajna za rasvjetljavanje ubistva, narednih dana sa sigurnošću će se znati sa kime je Damjanović komunicirao.

Izvori bliski istrazi navode da će biti potrebno vrijeme, jer je na vještacima težak zadatak. Moraju da utvrde koliko je dana leš bio pored puta i da li je Damjanović ubijen na drugom mjestu.

 (Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com