UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Policija zaplijenjenila skank i kokain - Volim Podgoricu

UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Policija zaplijenjenila skank i kokain

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su sinoć, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u vozilu kojim je upravljao crnogorski državljanin D.M. (23), a u kojem se kao putnik nalazio i državljanin Republike Srbije Ž.G. (24), pronašli i oduzeli oko 1,1 kg skanka i oko 3 gr kokaina, saopšteno je portalu Volim Podgoricu iz Uprave policije.

 

Naime, policijski službenici Stanice granične policije Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su sinoć, 16.10.2017. godine oko 21,45 časova, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Škoda“, beogradskih registarskih oznaka, na izlazu iz naše zemlje, pronašli dva PVC pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank i jedno PVC pakovanje u kojem se pored biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, nalazila i supstanca za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

 

Droga je bila sakivena u zadnjem braniku i u unutrašnjosti vozila, u šupljini ispod prekidača za paljenje svjetala.

 

O događaju su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lica, vozilo, skank i kokain. Preliminarnom analizom pronađenih susptanci utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, marihuana tipa skank bruto mase 1.115,2 grama i kokain u količini od 2,8 grama.

 

D.M. i Ž.G. su lišeni slobode i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Skank i kokain će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com