Zdravstvenim ustanovama 12 novih EKG aparata - Volim Podgoricu

Zdravstvenim ustanovama 12 novih EKG aparata

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA, doniraće do kraja godine 12 EKG aparata crnogorskom zdravstvenom sistemu, ukupne vrijednosti 39 hiljada eura, saopštio je koordinator agencije Ahmet Altun, na sastanku sa ministrom zdravlja, Kenanom Hrapovićem.

EKG aparate će dobiti: Opšta bolnica Pljevlja, kao i domovi zdravlja Andrijevica, Bijelo Polje, Cetinje, Kotor, Pljevlja, Tivat i Danilovgrad. Po dva EKG aparata predviđeno je za domove zdravlja Nikšić i Berane.

Ovo je rezultat izuzetne saradnje koja postoji između Ministarstva zdravlja i agencije TIKA, koja je godinama jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu, kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Altun je istakao je da su projekti Ministarstva zdravlja prioriteti u odnosu na sve ostale, te da ćemo u narednoj godini intenzivnije sarađivati.

Hrapović je zahvalio agenciji TIKA na dosadašnjim ulaganjima, posebno u sjevernom regionu, čiji razvoj je jedan od prioriteta u radu Vlade Crne Gore.

S tim u vezi, Ministarstvo zdravlja strateški pristupa obnovi zdravstvenih ustanova u pogledu opreme, ali i kadrovskom jačanju, kako bi naši građani dobili pravovremenu i sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu u tim područjima.

Sagornici su saglasni da je edukacija medicinskog kadra važan dio saradnje dvije zemlje, pa će veći broj naših ljekara u narednom periodu boraviti u Turskoj, a planiran je i skori dolazak tamošnjih doktora, kao pomoć u edukaciji ljekarima na očnoj klinici KCCG, u čijem je nedavnom rekonstruisanju TIKA i učestvovala.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com