Avio linija Dubai-Podgorica veliki korak naprijed u saradnji dvije zemlje - Volim Podgoricu

Avio linija Dubai-Podgorica veliki korak naprijed u saradnji dvije zemlje

Uvođenje avio linije Dubai-Podgorica je veliki korak ka još boljoj saradnji dva grada i dvije države, ocijenjeno je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Abdulsalamom Harebom Obaid Al Romaitijem.

Na sastanku je naglašeno da je nivo ekonomskih odnosa u kontinuiranom usponu uz ocjenu da je UAE jedan od najznačajnijih stranih investitora u Crnoj Gori čije prisustvo je, prije svega, osjetno u sektoru turizma i infrastrukture.

Gradonačelnik Stijepović je naglasio da u Podgorici ima još potencijala za saradnju, posebno između biznis zajednica. Osim toga, gradonačelnik je podsjetio da se Podgorica sve više pozicionira kao turistički grad koji bilježi značajn porast kako posjeta tako i noćenja.

„Samo u avgustu ove godine smo imali 73 odsto više posjeta i 69 odsto više noćenja turista u odnosu na isti period prošle godine“ istakao je Stijepović.  U tom smislu je važna otvorena politika koju Emirati imaju prema Crnoj Gori, kako kroz uvođenje redovnih aviolinija, tako i kroz ukidanje viza.

I Ambasador Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti je izrazio zadovoljstvo veoma dobrim odnosima dvije države.  To je, kako je naglasio, potvrđeno i posjetama na najvišen nivou, gdje je postavljena platforma za jačanje veza dvije zemlje. „Naš cilj je  unaprjeđenje sveukupnih prijateljskih odnosa, kroz još veće prisustvo investitora i turista iz UAE koji su prepoznali Crnu Goru kao atraktivnu investiciono-turističku destinaciju“ naglasio je ambasador Al Romaiti. On je istakao da je Podgorica “miran, čist i prijateljski nastrojen grad“ koji će sigurno privući turiste iz Emirata, kako zbog sadržaja koje ima da ponudi, tako i zbog pozicije gdje su i more i planine na oko sat udaljenosti.

„Crna Gora ima potencijala a mi smo spremni da ponudimo svu tehničku pomoć u daljem razvoju infratsrukture, energetike, održivog razvoja, usluga…“ zaključio je ambasador Abdulsalam Hareb Obaid Al Romaiti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com