Formalizacija saradnje Podgorice i Valete kroz potpisivanje memoranduma - Volim Podgoricu

Formalizacija saradnje Podgorice i Valete kroz potpisivanje memoranduma

Intenziviranje saradnje glavnih gradova Crne Gore i Malte i potpisivanje Memoranduma o saradnji između Podgorice i Valete zaključci su današnjeg sastanka zamjenika gradonačelnika Borisa Mugoše i ambasadora Republike Malte Džejmija H. Kremona.

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša je istako da dobra saradnja Malte i Crne Gore na državnom nivou treba da u narednom periodu bude intenzivirana u cilju uspostavljanja konkretne saradnje na nivou glavnih gradova i lokalnih zajednica.

On je zahvalio Ambasadoru Malte na podršci i pomoći koju ta zemlja pruža Crnoj Gori u evropskim integracijama, uz očekivanje da će se ta podrška članstvu u EU nastaviti i intenzivirati.

Ambasdor Kremon je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i ubuduće ostvarivati kvalitetnu dinamiku u evropskim integracijama i naglasio da će Malta nastaviti da snažno podržava članstvo Crne Gore u EU.

Uzimajući u obriz činjenicu da će Valeta biti evropska prijestonica za 2018. godinu zamjenik Mugoša i ambasador Kremon su se saglasili da bi da bi u predstojećem periodu Podgorica i glavni grad Malte trebalo da konkretizuju saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture i sporta.

U tom cilju zamjenik Mugoša je podržao inicijativu ambasadora Kremona da Podgorica i Valeta u narednom periodu formalizuju saradnju potpisivanjem Memoranduma kojim bi definisali realizaciju konkretnih aktivnosti.

Sagovornici su, naglašavajući neophodnost jačanja saradnje na lokalnom nivou, razmortili i mogućnosti korišćenja fondova Evropske unije kroz učešće u zajedničkim projektima, posebno u oblasti zaštite životne sredine i kulture.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com