Knežević: Nećete me uplašiti, ničija nije gorjela do zore! - Volim Podgoricu

Knežević: Nećete me uplašiti, ničija nije gorjela do zore!

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević, osuđen je na sedam mjeseci zatvora, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred parlamenta.

Presudu je nakon završnih riječi izrekao sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković. On je rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik, a olakšavajuća to što nije ranije osuđivan.

 Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević neće moći da bude poslanik.

Presudu je komentarisao Knežević.

“Današnja presuda je pokazala ono što sve vrijeme tvrdimo da se radi o klasičnoj zarobljenosti institucija posebno pravosudnih i presuda od sedam mjeseci zatvora zbog toga što sam pružao nenasilan otpor od razbijanja naših mirnih demonstracija na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ustvari najbolje pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja tih protesta i da su ustvari nalogodavci izdiktirali ovom sudiji Đukoviću ovakvu presudu. Naravno mene ovakva presuda ne može pokolebati ja nastavljam svoju i političku i pravnu borbu, ne samo u ovom slučaju već i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti. Ako je neko mislio da će uplašiti ili Milana Kneževića ili DF ovakvim presudama gadno su se prevarili. Spremni smo sve da izdržimo i kao što sam negdje ranije rekao ničija nije gorjela do zore”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

On smatra da je sudija “dobio napisanu presudu i da je imao samo potrebu da je saopšti”.

“Mi smo dostavili još nekoliko dokaznih radnji odnosno akata međutim to njega nije interesovalo, jedva je čekao da svi završimo završene riječi i da što prije pobjegne u tamu svog besčašća gdje mu je i mjesto. Naravno da ću se žaliti jer nemam namjeru da se povinujem ovakvim odlukama suda. Ne očekujem ništa spektakulatno ali očekujem da budu svjesni da ja svoju borbu nastavlja i da ne postoji ta odluka pred kojom ću pokleknuti makar se tukao sa ovim režimom iz Spuža”, dodao je Knežević.

On se opet osvrnuo na tzv. građansku opoziciju koju sad naziva “malograđanskom”.

“Želim da poručim i malograđanskoj opoziciji koja sve vrijeme naših krivičnih postupaka plasira informaciju da je ovo u skladu sa dogovorom imeđu DPS-a i DF-a. E, sad vas pozivam gospodo iz malograđanske opozicije ne da odbranite Milana Kneževića nego samo da potvrdite da li je ovo dogovor između DPS-a i DF-a da se lideri DF-a šalju na višemjesečne robije i da im se najavljuju nove robije u narednom periodu”, kaže on.

On je demantovao i pisanje Dnevnih novina koje su objavile da se on sa kolegom iz DF-a, Andrijom Mandićem sreo sa jednim od optuženih za pokušaj terorizma 16. oktobra 2016., Predragom Bogićevićem u Bjelopavlićima.

(Standard)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com