Početna » PG INFO » Aktuelno » PODGORICA: U ovaj projekat će biti uloženo 10 MILIONA, pogledajte o čemu se radi
Foto: Ilustracija

PODGORICA: U ovaj projekat će biti uloženo 10 MILIONA, pogledajte o čemu se radi

Bulevar kroz Gornju Goricu, odnosno, rekonstrukciju magistralnog puta Podgorica-Cetinje, od cetinjskih semafora  do mosta na Sitnici, radiće kompanija “Tehnoput-Mne” iz Podgorice za 9.473.074 eura. Direkcija za saobraćaj je njihovu ponudu  od 9,4 miliona eura izabrala kao najpovoljniju na tenderu za rekonstrukciju puta u dužini od 3,3 kilometra, koji je bio  procijenjen na 10 miliona eura.

Ponuda kompanije IGP “Fidija” iz Podgorice je odbijena kao neispravna.

Vlada je dala zeleno svjetlo za Sporazum o sufinansiranju ovog projekta i zadužila Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da u kapitalnom budžetu za 2018. godinu uvrsti iznos sredstava potrebnih za realizaciju radova, koje shodno Zakonu o putevima finansira Direkcija za saobraćaj. Radovi koji se odnose na obavezu izvođenja Ministarstva – Direkcije za saobraćaj iznose 6,4, a radovi  koji su obaveza Glavnog grada 4,2 miliona eura.

Ministarstvo pomorstva i saobraćaja – Direkcija za saobraćaj, će finansirati pripremne i zemljane radove, pješačke staze i bankine, kolovoz, atmosfersku kanalizaciju, objekte potporne konstrukcije, most preko rijeke Sitnice i projekat izvedenog stanja.  Rekonstrukcijom je predviđeno pretvaranje dijela postojećeg puta u bulevar sa  četiri trake.

Predviđeno je da Glavni grad finansira dopunu Glavnog projekta u formalnom smislu, Elaborat eksproprijacije zemljišta i da riješi imovinsko – pravne odnose, javnu rasvjetu, instalacije jake i slabe struje, vodovod i fekalnu kanalizaciju.

Glavni projekat rekonstrukcije magistralnog puta izradile su kompanije “Čelebić”, “Via projekt” i “Bates”, kao i “DB inženjering” iz Beograda.

Vijesti

Check Also

PODGORICA: Evo kako će se ubuduće građani lakše parkirati   

Preduzeće Parking servis uskoro će ugraditi senzore ispod asfalta koji će registrovati slobodna parking mjesta ...

Ekipe gradskog Zelenila uredno održavaju javne zelene površine  

Ekipe gradskog Zelenila proteklih dana su u skladu sa planom intenzivno izvodile radove na uređenju ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *