POKUŠAJ UBISTVA: Nakon pucnja, drškom pištolja više puta udario sugrađanina - Volim Podgoricu

POKUŠAJ UBISTVA: Nakon pucnja, drškom pištolja više puta udario sugrađanina

Kada je D.P. otvorio vrata, S.D, sa kojim je ranije imao nesuglasice, je kako se sumnja u ruci držao pištolj uperen u njegovom pravcu uputivši mu prijetnje.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo ubisto u pokušaju koje je počinjeno juče. Ubrzo nakon izvršenja ovog krivičnog djela, službenici CB Herceg Novi su pronašli i lišili slobode S.D. (64), rođenog u Goraždu – Bosna i Hercegovina, sa prebivalištem u Herceg Novom, državljanina Crne Gore, zbog sumnje da je, na štetu D.P. iz Herceg Novog, počinio navedeno krivično djelo. Osumnjičeni je istog dana, dakle juče, kada je i lišen slobode, uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio KD ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za S.D. nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Naime, S.D. je, kako se sumnja, 17.10.2017. godine oko 03,30 časova, došao do stana u kojem boravi D.P. Kada je D.P. otvorio vrata, S.D, sa kojim je ranije imao nesuglasice, je kako se sumnja u ruci držao pištolj uperen u njegovom pravcu uputivši mu prijetnje. D.P. je tada svojom rukom sklonio ruku S.D. u kojoj je ovo lice držalo pištolj i tada je došlo do ispaljenja projektila koji nije pogodio oštećenog već je završio u vratima. Zatim je došlo do fizičkog obračuna u kojem je S.D, sumnja se, zadao D.P. više udaraca drškom pištolja u predjelu glave nanoseći mu povrede.

Službenici CB Herceg Novi su, postupajući po saznanju za događaj, u veoma kratkom roku pronašli S.D. Kod njega su tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj „Pietro Beretta“ sa četiri metka u okviru i jednim metkom u cijevi koji je inače S.D. imao u ilegalnom posjedu.

Predmetni pištolj koji je, kako se sumnja, S.D. koristio prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

VOLIM PODGORICU

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com