Uhapšen Podgoričanin, osumnjičen za uličnu prodaju droge - Volim Podgoricu

Uhapšen Podgoričanin, osumnjičen za uličnu prodaju droge

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge danas su lišili slobode M.L. (34) iz Podgorice, zbog sumnje da je prije godinu i osam mjeseci jednom licu, M.J (28) iz Užica, radi dalje prodaje na našoj teritoriji predao pakovanje u kojem se nalazila marihuana tipa skank, bruto težine 5,7 kilograma (5.700 grama). M.J. je tada, 07.02.2016. godine, lišen slobode u blizini tunela Sozina, nakon što je u vozilu u kojem se nalazio pronađena pomenuta droga, saopšteno je portalu Volim Podgoricu iz Uprave policije.

 

Naime, službenici Odsjeka su sprovodeći kriminalističku obradu u predmetu u kojem je prije godinu i osam mjeseci lišen slobode M.J, došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da je M.L. predao M.J. pakovanje sa skankom, bruto težine 5.700 grama, kako bi ova opojna droga bila stavljena u promet. Skank je prilikom lišenja slobode M.J. oduzet i upućen je Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

Osumnjičeni M.L. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Podnošenje krivične prijave protiv M.L. je rezultat aktivnosti koje su policijski službenici sprovodili tokom rada na predmetu kodnog naziva „Torni“. Dakle, tokom obrade osumnjičenih u predmetu „Torni“ došlo se do dokaza na osnovu kojih je podnijeta krivična prijava protiv M.L. Ova dva predmeta nisu povezana. Podsjećamo da je akcija „Torni“ sprovođena od strane naše policije, u saradnji sa policijom Srbije, duži vremenski period i da je realizovana početkom februara ove godine, 08.02.2017. godine. Tada je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava protiv pet lica, državljana Crne Gore, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od ovih pet lica, slobode je tog dana lišeno tri, dok je jedno lice lišeno slobode u prethodnom periodu tokom sprovođenja ove akcije a jedno lice se već nalazilo u zatvoru u drugoj državi zbog drugog krivičnog djela. Ova lica su, kako se sumnja, počinila ova krivična djela na način što su krijumčarila sintetičke droge sa područija Republike Srbije u Crnu Goru, te drogu prepakivala u manja pakovanja i stavljala u tzv. uličnu prodaju na teritoriji naše zemlje. Ova lica su takođe, sumnja se, vršila i tzv. uličnu prodaju droge na teritoriji Republike Srbije. Policijski službenici u Crnoj Gori i Srbiji su, preduzimajući zajedničke aktivnosti iz svoje nadležnosti u toku trajanja akcije „Torni“, zaplijenili ekstazi, amfetamin, kokain, marihuanu, kao i pištolj sa većim brojem municije.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com