AMFILOHIJE: Umjesto Klintonu i Bleru, sude Branki Milić - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE: Umjesto Klintonu i Bleru, sude Branki Milić

Ar­hi­e­pi­skop ce­tinj­ski, mi­tro­po­lit cr­no­gor­sko-pri­mor­ski, Am­fi­lo­hi­je re­kao je ju­če u ma­na­sti­ru Du­ga mo­rač­ka da su­do­vi ovo­ga svi­je­ta, na­sled­ni­ci Pon­ti­ja Pi­la­ta, ko­ji je su­dio Hri­stu Go­spo­du, ne­pre­kid­no, u ime svo­je vla­sti i mo­ći, pro­gla­ša­va­ju se­be za bo­go­ve.

– Evo, vi­di­te, sa na­ma je ov­dje na­ša se­stra Bran­ka Mi­lić. Je­da­na­est mje­se­ci je bi­la u tam­ni­ci, u sa­mi­ci bez svje­tla, za­to što je „pri­pre­ma­la dr­žav­ni udar” da sru­ši Cr­nu Go­ru. Na­pa­da­ju me­ne i na­šu cr­kvu za­što smo je pri­mi­li jer, za­bo­ga, ti­me po­dr­ža­va­mo one ko­ji su pri­pre­ma­li dr­žav­ni udar – is­ta­kao je mi­tro­po­lit.
On je na­gla­sio da je sud za po­što­va­nje, ali sa­mo onaj sud o ko­me go­vo­ri Sve­ti Pe­tar Ce­tinj­ski  – da su u ime­nu bož­jem sud i prav­da.
– To je je­di­ni pra­vi i istin­ski sud. I kad bi ovaj sud ov­da­šnji mo­je Cr­ne Go­re bio isti­ni­ti i pra­vi sud, ne bi su­dio gru­pi­ci si­ro­tih lju­di ko­ji su tu do­la­zi­li u Cr­nu Go­ru ne­go bi su­dio… Zna­te ko­me bi su­dio? Oni­ma ko­ji su bom­bar­do­va­li ovu na­šu ze­mlju – iz­ja­vio je vla­di­ka Am­fi­lo­hi­je.

On je na­gla­sio da su isti ti ote­li Ko­so­vo i Me­to­hi­ju, ži­lu ku­ca­vi­cu ove dr­ža­ve i ovog na­ro­da, po­bi­li ne­jač bom­ba­ma i za­tro­va­li ovaj pro­stor osi­ro­ma­še­nim ura­ni­ju­mom.
– Pri­mo­ra­li su cr­no­gor­ske vla­sto­dr­šce da pri­zna­ju Ko­so­vo kao ne­za­vi­snu dr­ža­vu. I na­mje­sto da go­spo­da cr­no­gor­ski vla­da­ri pod­ne­su tu­žbu pro­tiv Klin­to­na, Ble­ra, So­la­ne i svih onih ko­ji su na na­ci­fa­ši­stič­ki na­čin bom­bar­do­va­li na­šu ze­mlju i naš na­rod, na­mje­sto, da­kle, da sud Cr­ne Go­re su­di tim zlo­čin­ci­ma, on da­nas su­di Bran­ki Mi­lić. Su­di joj za­to što ona ima svo­je opre­dje­lje­nje, što pri­pa­da rav­no­gor­skom po­kre­tu. Ako je to je­dan od raz­lo­ga što joj su­de, on­da se ti­me na­sta­vlja bra­to­u­bi­lač­ki rat u Cr­noj Go­ri – ka­zao je mi­tro­po­lit Am­fi­lo­hi­je.
Ka­ko je do­dao, umje­sto što su­di Bran­ki Mi­lić, bo­lje bi bi­lo da ov­da­šnji sud su­di oni­ma ko­ji­ma će Bog si­gur­no su­di­ti.
– A ne da iz­mi­šlja­ju ne­ka­kav dr­žav­ni udar – na­gla­sio je mi­tro­po­lit Am­fi­lo­hi­je.

On je ka­zao da ga je 16. ok­to­bra pro­šle go­di­ne Mi­li­vo­je Kat­nić pre­ko ta­da­šnjeg mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va za­mo­lio da po­zo­ve na­rod da sa­če­ka da se mir­no za­vr­še iz­bo­ri i da se mir­no sa­če­ka­ju nji­ho­vi re­zul­ta­ti.
– Po nje­go­vom za­htje­vu, to sam i uči­nio. Po­zvao sam sve na mir, na po­re­dak, da se mir­no pri­hva­ti re­zul­tat. I za­hva­lio je on po­sli­je to­ga. Da­nas oni su­de ovoj gru­pi lju­di, op­tu­žu­ju­ći sad i me­ne da po­dr­ža­vam one ko­ji su pri­pre­ma­li dr­žav­ni udar. Jad­na je to Cr­na Go­ra ako se bo­ji od ša­či­ce lju­di, od ko­jih su po­la bo­le­sni – re­kao je vla­di­ka Am­fi­lo­hi­je.
On je do­dao da on od­go­va­ra i ra­ču­ne po­la­že sa­mo Bo­gu i Sve­tom Pe­tru Ce­tinj­skom, i ni­ko­me dru­go­me.
– NA­TO pakt je uni­šta­vao nji­hov na­rod i nji­ho­vu ze­mlju. I sa­da nas ubje­đu­ju ka­ko je NA­TO taj ko­ji obez­bje­đu­je si­gur­nost Cr­ne Go­re, Bal­ka­na i svi­je­ta, a Bran­ka Mi­lić ta ko­ja ugro­ža­va bez­bjed­nost Cr­ne Go­re. Na­da­mo se, do­ći će vri­je­me ka­da će pra­vi i istin­ski sud su­di­ti no­si­o­ci­ma tih zlo­či­na i oni­ma ko­ji na­sta­vlja­ju s tim zlo­či­ni­ma – is­ta­kao je mi­tro­po­lit Am­fi­lo­hi­je.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com