Preminula zvijezda “Igre prijestola” - Volim Podgoricu

Preminula zvijezda “Igre prijestola”

Preminuo je poznati britanski glumac, “Igra prestola” je ostala bez Roja Dotrisa.

Pisac “Pjesme leda i vatre”, serijala knjiga po kojima je snimljena serija “Igra prijestola”, na Fejsbuku je objavio da je preminuo glumac Roj Dotris (95).

– Svijet je siromašniji od ove nedelje, jer je Roj umro u 95. godini. Bio je gromada britanske televizije i pozorišta, odlikovala ga je čak i kraljica. U našoj seriji, igrao je u dvije epizode u drugoj sezoni, glumio je piromansera Halina, iako sam ja želio da glumi velemeštra Pisela. Zbog zdravlja je odbio veću ulogu, ali je i malu iznio savršeno. Roj je, na moje veliko zadovoljstvo, snimio audio verzije mojih knjiga, i na taj način ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja je “igrala” najviše likova u nekoj audio knjizi. Snimio je “Igru prestola”, “Sudar kraljeva” i “Oluju mačeva”, ali kada je na red došla “Gozba za vrane”, bio je zauzet, igrao je u pozorištu u Birmingemu. Zbog toga smo angažovali drugog glumca, ali po izlasku su izdavača fanovi zasuli negativnim kritikama – htjeli su Roja. Odustali su, sačekali Roja i onda ponovo sa njim snimili celu četvrtu knjigu ispočetka, a zatim i petu – napisao je Martin, prenosi mondo.rs.

 

 

– Pošto Roja više nema, ja ne znam ko će snimiti “Vjetrove zime” i “Nadu proleća”. Ali ko god bude, imaće težak zadatak – dodao je na samom kraju pisac.

1 komentar

  1. Just about all I can point out is, I don’t know what to comment! Except certainly, for the wonderful tips which are shared with this blog. I will think of a million fun strategies to read the reports on this site. I’m sure I will at last make a move using your tips on those things I could never have been able to touch alone. You had been so innovative to let me be one of those to benefit from your useful information. Please know how much I am thankful.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com