Pročitajte demant Stevana Šćepanovića na izjavu Prof. dr Vladimira Pešića u emisiji RTCG “Iz pravog ugla - Volim Podgoricu

Pročitajte demant Stevana Šćepanovića na izjavu Prof. dr Vladimira Pešića u emisiji RTCG “Iz pravog ugla

Demant Stevana Šćepanovića povodom izjave Prof. dr Vladimira Pešića u emisiji RTCG “Iz pravog ugla” od 11. okrobra vam prenosimo u cjelosti:

 

Poštovana Gospodo Pejović,

Shodno članu 26 Zakona o medijima zahtijevam da u sljedećoj emisiji u cijelosti pročitate moje reagovanje povodom gostovanja prof. dr Vladimira Pešića u Vašoj emisiji „lz pravog ugla”.

Dužnost mi je da ukažem javnosti na brojne neodmjerene, iskrivljene i neprijateljske izjave koje je kolega izrekao na moj račun, omalovaživši moj rad i rad mojih kolega na PMFu.

Zna on dobro da sam kao vanredan profesor, izabran za dekana po svim redovnim procedurama, zadovoljivši sve potrebne kriterijume. I da je Odluka Upravnog Odbora kojoj je doprinio i kolega Pešić, bila je nepravda bez presedana, a njeno obrazloženje nesuvislo. Prema zakonu, za dekana može konkurisati i neko ko je docent, tj. nižeg zvanja od onog koje ja posjedujem.

Kolega Pešić, zastranio u svojim dvostrukim aršinima, zaboravljajući danas da mi je i čestitao izbor nakon Vijeća, mora znati da mi je mjesto dekana pripadalo, prije svega jer su mi povjerenje dale moje kolege i saradnici, (preimućstvom od 36:20) kao i predstavnici studenata, smatrajući da sam predano, pošteno i uspješno obavljao dužnosti Šefa studijskog programa i prodekana u prethodnim mandatima. Oni su prepoznali da pored akademskog, posjedujem bogato iskustvo u rukovodenju timovima, jer sam se dugo bavio kreiranjem i organizacijom informacionih sistema velikih firmi i državnih institucija.

Bio sam trn u oku vrhuški, u vrijeme opšteg obezvređivanja akademskih vrijednosti, zajedno s kolegama PMF-a, jer sam se borio za očuvanje onoga što se pokazalo kao kvalitet i potreba – da naši studenti stiču diplome prema važećim zakonima naše države, koji propisuju četvorogodišnji studij. To nije odgovaralo bivšoj Rektorki i njenim Ijudima, koji su svako drugačije mišljenje ocjenjivali kao „nespremnost na saradnju.”

Prvi sam Crnogorac koji je stekao doktorat iz oblasti računarskih nauka, usavršavao sam se na prestižnom Moskovskom državnom univerzitetu (MCU) ,M.V. Lomonosov”, gdje su i objavljivani moji naučni radovi. Tako da konstatacija da „nemam ni jedan naučni rad” ne stoji. lzjava da nijesam neko „ko bi mogao biti dobar uzor mladima” krajnje je uvredljiva i netačna, jer sve ankete pokazuju da studenti visoko ocjenjuju moju posvećenost njima i premetima koje predajem.

Na zalasku karijere, kao satisfakcija za svu Ijagu i nepravdu koju su mi nanijeli, ostaje sjećanje na povjerenje kolega koje sam doživio, kao i na Javni čas koji su organizovali naši studenti, koji je veoma stidljivo propraćen medijski u krajnje kontrolisanoj atmosferi. Bila je to lekcija iz demokratije i slobode misli koju su naši studenti održali svojim profesorima.

Ostaje mi da se nadam da će nove generacije, predanim radom koji će biti pošteno vrednovan, unapredujući i poštujući zakone, protjerati jednom zauvijek poigravanja moćnika i snobovsko režiranje, iživljavanje nad Akademskom zajednicom, čije je zdravlje preduslov za napredak mlade generacije, a samim tim i našeg društva.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com