SLUČAJ INFEKCIJE BEBA U BIJELOM POLJU: Presuda nakon dva mjeseca - Volim Podgoricu

SLUČAJ INFEKCIJE BEBA U BIJELOM POLJU: Presuda nakon dva mjeseca

Pred­sjed­nik vi­je­ća Vi­šeg su­da, su­di­ja Vu­ko­mir Bo­ško­vić, ju­če je na­pi­sao pre­su­du u kri­vič­nom pred­me­tu pro­tiv op­tu­že­nih To­mi­sla­va Je­re­mi­ća, Ha­ke Ta­hi­ro­vić i Zvon­ka Pu­le­ti­ća zbog kri­vič­nog dje­la te­ška dje­la pro­tiv zdra­vlja lju­di iz čl. 302 st. 2 i st. 1 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re u ve­zi kri­vič­nog dje­la ne­po­stu­pa­nja po zdrav­stve­nim pro­pi­si­ma za su­zbi­ja­nje opa­sne za­ra­zne bo­le­sti iz čl. 287 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re, kao i op­tu­že­ne Je­le Cim­ba­lje­vić zbog kri­vič­nog dje­la te­ška dje­la pro­tiv zdra­vlja lju­di iz čl. 302 st. 2 i st. 1 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re u ve­zi kri­vič­nog dje­la ne­po­stu­pa­nja po zdrav­stve­nim pro­pi­si­ma za su­zbi­ja­nje opa­sne za­ra­zne bo­le­sti iz čl. 287 Kri­vič­nog za­ko­ni­ka Cr­ne Go­re.

Lje­ka­ri To­mi­slav Je­re­mić i Ha­ka Ta­hi­ro­vić osu­đe­ni su na po se­dam mje­se­ci za­tvo­ra, dok su Zvon­ko Pu­le­tić i Je­la Cim­ba­lje­vić osu­đe­ni na po šest mje­se­ci kuć­nog za­tvo­ra.
U sa­op­šte­nju port­pa­ro­la Vi­šeg su­da Ra­do­mi­ra Klja­je­vi­ća na­vo­di se da je ovje­re­ni pre­pis pre­su­de do­sta­vljen tu­ži­o­cu, op­tu­že­nim, nji­ho­vim bra­ni­o­ci­ma i ošte­će­nim. Pro­tiv na­zna­če­ne pre­su­de ne­za­do­volj­na stran­ka mo­že iz­ja­vi­ti žal­bu u ro­ku od pet­na­est da­na od da­na do­sta­vlja­nja iste.

Lje­ka­ri se te­re­te za kri­vič­no dje­lo pro­tiv zdra­vlja lju­di, od­no­sno za ne­po­stu­pa­nje po zdrav­stve­nim pro­pi­si­ma za su­zbi­ja­nje opa­sne za­ra­zne bo­le­sti i sma­tra­ju se od­go­vor­nim za in­fek­ci­ju pet be­ba u no­vem­bru 2014. go­di­ne, od ko­jih je jed­na pre­mi­nu­la.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com