Srpska pjevačica i ministarka oštro uzvratile Amfilohiju - Volim Podgoricu

Srpska pjevačica i ministarka oštro uzvratile Amfilohiju

Poznato je da se srpska folk diva Jelena Karleuša deklariše kao ateista, pa, kako prenosi Telegraf, ne čudi njena reakcija na nedavnu izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da su Srpkinje abortusima pobile više djece od Hitlera, Musolinija i Broza zajedno.

 Jelena je kao po običaju, bez dlake na jeziku, oštro odgovorila Amfilohiju.

“Jel postoji neki obred istjerivanja đavola iz Amfilohija, da ne lupa više te gluposti? Bog će mu oprostiti u kog vjeruje…navodno!”,  – u svom stilu odgovorila je pjevačica.

Mihajlović: Žene su navikle da im to govore

U osudi teških riječi koje je na liturgiji u Pećkoj patrijaršiji vjernicima poručio mitropolit Amfilohije, učestvovala je i potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Tu neprimjerenu izjavu narod je sa pravom dočekao na nož. Žene u Srbiji su nekako već navikle da im svašta govore, a od Amfilohija smo svašta doživjeli. Od opela u crkvi poslije ubistva Đinđića pa nadalje. Svako je vlasnik svog tijela, valjda smo prevazišli to pitanje. U svijetu se davno prevazišlo.

Žene treba i imaju pravo da biraju kada i da li će ostati u drugom stanju, a ja sam s druge strane za ono što se zove preventiva”, rekla je ona i dodala da je veći problem u Srbiji porast maloljetničkih trudnoća, te da su “djevojke mlade i treba ih edukovati o njihovom budućem životu”, kazala je Mihajlović.

(Telegraf)

1 komentar

  1. Djevojke treba da imaju majku i to uzornu. I porodicno vaspitanje i teznju normalnom monogamnom bracnom zivotu. Seksualnost zene je prvobitno stvorena prvenstveno u cilju radjanja djece i svetog majcinstva. I zadovoljenjem orjentisana iskljucivo na zivotnog-jednog-iskrenog-praog muskarca-Supruga! Ako mi sad treba zakone , medicinu i moral drustva da upravljamo prema olaksavanju promiskuitetnog ponasanja maloljetnih djevojcica? I da to jos moralno pravdamo? I to u eri vladavine bijele kuge? Kada izumiremo kao narod? Onda vam ja politicari fino kazem da vam to nece proci! Jer mi imamompravo da vaspitavamo svoje cerke i da im kazemo-Abortus je ubistvo!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com