DOŠLA I INTERVENTNA POLICIJA: Učenici se tukli i pored prisustva policije - Volim Podgoricu

DOŠLA I INTERVENTNA POLICIJA: Učenici se tukli i pored prisustva policije

Povodom dvije tuče koje su se dogodile u holu Gimnazije “25. maj” u Tuzima “Vijestima” se obratila direktorica te škole Milena Dabović. Ona ističe da se prvi incident desio 17. oktobra  i da je ona sa kolegama spriječila teži incident kada su se u holu potukle dvije grupe mladića.

“Odmah smo obavijestili upravu policije i njihova patrola je stigla  u školu. Pozvani su svi akteri tog nemilog događaja i njihovi roditelji i staratelji na razgovor sa inspektorima policije, i postupak se protiv aktera tuče vodi u CB Podgorica”, ističe direktorica Dabović.

Ona dodaje da se 18.10, iako je u školi bila prisutna policija, na zahtjev uprave i prema procjeni inspektora koji je u Tuzima zadužen za bezbjednost, na malom odmoru opet su se đaci potukli. Odmah je stigla Interventna jedinica policije.

“Sazvala sam hitnu vanrednu sjednicu svih radnika škole na kojoj smo analizirali detaljno ko je odgovoran za ovo što se desilo. Poštujući pravilnik o načinu i postupku izricanja vaspitnih mjera za učenike gimnazije, biće preduzete sve mjere o kojima ćete biti obaviješteni, kaže se u saopštenju direktorice gimnazije “25. maj” Milene Dabović.

Snimci dvije tuče učenika u Gimnaziji „25. maj“ u Tuzima pojavili su se prekjuče i juče na društvenim mrežama.

Iz ministarstva prosvjete je povodom fizičkog obračuna đaka u Gimnaziji „25. maj“, saopšteno da su zatražili urgentnu informaciju od škole ovim povodom.

„U konkretnom slučaju mora se utvrditi odgovornost kako uprave škole, ukoliko je bilo, tako i svih aktera ovog događaja“, saopšteno je iz Ministarstva.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com