Kovačević: DF će nastaviti borbu protiv Đukanovića za slobodnu Crnu Goru - Volim Podgoricu

Kovačević: DF će nastaviti borbu protiv Đukanovića za slobodnu Crnu Goru

Portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević kazao je da će Demokratski front nastaviti svoju borbu protiv Đukanovića za slobodnu Crnu Goru.

“U intervjuu za televiziju Prva predsjednik DPS-a je izjavio sledeće: “Ja mislim da danas imamo jasnu sliku kroz kakvu smo sve golgotu morali da prolazimo kroz posljednjih 20 godina. Ja mislim da se Crna Gora dramatično promjenila na bolje. Te 1997. su nijanse odlučivale. DF je danas u zoni između 10 i 15 % ne više 50%. Proces koji se danas vodi na inicijativu državnog tužilaštva pokazuje da su crnogorske institucije zrele. Oni koji su protiv države danas se nalaze pred sudom”. Đukanović prezentuje svoju politiku kao dominantnu. Svoju pobjedu (a ne podjelu) nakon dvadeset godina blizu apsolutne označavajući kao element koji se tome odupire jedino DF koji je sveo na zonu između 10 i 15% a svi ostali su u zoni njegove politike, samim tim i prihvatljivi njegovim poslodavcima. On izražava zadovoljstvo praktično svima osim DF-om. I zato se DF nalazi pred sudom. Što znači da drugi (malograđanska opozicija) pred sudom nisu zbog svoje podobnosti”, naveo je Kovačević.

On je dodao da su “riječi Đukanovića prijetnja zatvorom za sve one koji su protiv članstva u NATO, protiv priznanja Kosova, protiv sankcija Rusiji.”

“Otud u malograđanskoj opoziciji identični ili stavovi koji se ne suprotstavljaju Đukanovićevim po tim pitanjima. I zato nisu pred sudom oni već DF. Jer samo ako DF dođe na vlast neće biti sve isto. Ako dođu ostali sve će biti isto. To je Đukanovićeva poruka. Nije strašno ako neko drugi sa političke scene dođe na vlast. Strašno je samo ako dođe DF. To znači da su se svi ostali izvinili Milu što ih je tukao. DF to neće uraditi jer mi ne promovišemo politiku straha već politiku slobode i hrabrosti. A kada većina građana postane slobodna i hrabra DF će sam imati preko 50% podrške. DF će nastaviti svoju borbu protiv Đukanovića za slobodnu Crnu Goru i na unutrašnjem i na spoljašnjem planu. Konačni cilj je da Crna Gora postane zaista država, koja će u spoljnoj politici graditi mostove ali neće ni prema kome biti servilna a čije će institucije biti sposobne da rešavaju probleme građana. To u Đukanovićevom sistemu, koji su prihvatili svi osim DF-a nije moguće”, kazao je Kovačević.

Vijesti

3 komentara

  1. After study a handful of the content on your web site now, and that i really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will also be checking back soon. Pls look at my internet site too and told me what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com