OFK Titograd ponovo živi? - Volim Podgoricu

OFK Titograd ponovo živi?

Osnovan je 1950. godine pod imenom Mladost, nakon deceniju postao OFK Titograd, da bi 1992. ponovo oživio kao Mladost. Dvadeset i pet godina kasnije čelnici kluba sa Starog aerodroma razmišljaju da vrate ime kluba u kojem su prve korake napravili najveća imena crnogorskog fudbala…

Ekskluzivnu informaciju Dnevnim novinama potvrdio je predsjednik “romantičara” Vladan Vujović.

“Za sada je sve to neka početna ideja, priča unutar kluba, nismo zvanično krenuli u bilo kakvu proceduru, ali razmišljamo u tom pravcu. Za sada samo razmišljamo”, rekao nam je Vujović.

Jeste Mladost u novijoj istoriji osvojila Kup Crine Gore, pa postala šampion, jeste se Evropa u posljednjih nekoliko godina upoznala sa imenom Mladost, ali OFK Titograd je bio nešto posebno.

Kultno. Generacije koje su igrale na čuvenom Cvjetnom brijegu, stadionu koji je 2008. godine otišao u istoriju, legendarna trenerska imena koja su učila najtalentovanije titogradske klince, pamtiće se zauvijek.

“OFK Titograd je bio brend, jedinstveni rasadnik talenata, praktično sve što je valjalo u crnogorskom fudbalu prošlo je kroz klub. Da nekoga ne zaboravim, ali krenimo od Deja Savićevića, Peđe Mijatovića, preko Refika Šabanadžovića, Duška Radinovića, Anta Miročevića, Nikole Jovanovića, Niše Saveljića, do Stevana Jovetića… Svi oni su svako na svoj način ostavili pečat u Titogradu”.

Ideja, dakle postoji, prvi čovjek Mladosti sada čeka reakciju javnosti.

“Osluškujemo svakodnevno šta ljudi isle o tome i mogu vam reći da su reakcije izuzetno pozitivne. Vidjećemo, ima vremena za sve” jasan je Vujović.

Mladost ili OFK Titograd? Ovo drugo je sigurno romantičnije. A i jedinstveno je.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com