PODGORICA: Tvrde da građani vjeruju Stijepoviću - Volim Podgoricu

PODGORICA: Tvrde da građani vjeruju Stijepoviću

Broj opredijeljenih građana koji su veoma zadovoljni ili zadovoljni  radom gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića je na nivou od oko 60 odsto, pokazuje jedna od tri planirane ankete u 2017. godini, koje za potrebe Glavnog grada radi agencija „Damar plus”.

Iz Glavnog grada su, odgovarajući na pitanja “Vijesti” da li su urađene planirane ankete i kako su anketirani građani ocijenili rad gradonačelnika, saopštili da je agencija „Damar plus” u 2017. godini sprovela jedno od planirana tri istraživanja javnog mnjenja i to tokom jula ove godine.

“U svim ispitivanjima te agencije, od kako je na čelu Podgorice Slavoljub Stijepović, broj opredijeljenih građana koji su veoma zadovoljni i zadovoljni njegovim radom je na nivou od oko 60 odsto, što nedvosmisleno potvrđuje da gradonačelnik Podgorice uživa veliko povjerenje građana Glavnog grada”, odgovoreno je iz PG biroa.

Kada je u pitanju podrška političkim partijama, iz Glavnog grada su odgovorili da je anketa pokazala da dominantan politički autoritet ima Demokratska partija socijalista (DPS), “i sa podrškom od preko 41 odsto građana  ubjedljivo je najjača politička partija u Podgorici”.

“Taj trend je stabilan, a najbliži politički suparnik nije ni na polovini snage koju DPS ima u Podgorici”, saopšteno je iz Glavnog grada.

U dijelu koji se tiče ocjene stepena efikasnosti rada lokalne uprave i usluga javnih komunalnih preduzeća građani Podgorice su, kako je saopšteno “Vijestima”, najviše  zadovoljni rješavanjem vodosnabdijevanja, javnom rasvjetom, izgradnjom i rekonstrukcijom ulica i lokalnih puteva i sakupljanjem i tretmanom komunalnog otpada.

Nešto manji stepen zadovoljstva građani imaju izgradnjom kulturnih i sportskih objekata, zbog čega je Glavni grad u prioritete svog rada definisao izgradnju takvih sadržaja.

“To se prije svega odnosi na izgradnju Gradskog pozorišta, rekonstrukciju rodne kuće Rista Stijovića, izgradnju Gradske knjižare, zatim natkrivanje bazena, rekonstrukciju male sale SC “Morača” i druge projekte, kako bi se i u tom dijelu zadovoljile potrebe građana, jer je upravo i cilj istraživanja javnog mnjenja da na osnovu informacija dobijenih od građana razvijamo grad u skladu sa njihovim potrebama”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Tri anketiranja, koja radi agencija “Damar plus”, Glavni grad koštaju 8.508 eura.

Projektnim zadatkom je predviđeno da se svako istraživanje sprovodi terenski – (intervju licem u lice) na uzorku od minimum 1.200 domaćinstava, odnosno, fizičkih lica.

Projektni zadatak podrazumijeva i izradu komparativnih analiza istraživanja i to u odnosu na istraživanja realizovana u toku 2015. i 2016. godine.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com