U marinu Porto Montenegro tokom ove godine uplovilo 2.224 jahte - Volim Podgoricu

U marinu Porto Montenegro tokom ove godine uplovilo 2.224 jahte

U marinu Porto Montenegro tokom ove godine uplovilo je ukupno 2.224 jahte, a najduža među njima bila je duga 140 metara.

U marinu su uplovile  jahte pod zastavom čak 67 zemalja sa svih 7 kontinenata, a najbrojnije su one koje su stigle iz Velike Britanije – njih 139, Hrvatske 134, SAD 114, kao i brodovi koji su plovili pod zastavom Kajmanskih ostrva, Italije, Malte, Njemačke, Francuske, Austrije i Švajcarske, kazala je PR kordinatorka kompanije „Adriatic Marians“- Porto Monteengro“, Kristina Škanata.

“Pod crnogorskom zastavom bilo je 54 uplovljavanja, što prema statistici znači da Porto Montegro uživa povjerenje i crnogorske nautičke klijentele i gostiju koji uživaju prvenstveno u čarterovanju crnogorskih jahti. To pokazuje da su Porto Montenegro i Crna Gora čarter destinacije i da je sve više lokalnih kompanija koje se bave jahting uslugom“, kazala je Škanata.

Treće izdanje Myba po-up superyacht show koje je održano početkom septembra u Portu još jednom je pokazalo kolika je zainteresovanost internacionalne nautičke klijentele za tivatsku marinu, ali i Crnu Goru kao turističku destinaciju, prenosi Radio Tivat.

“Od 85 posto zauzetosti marine 32 jahte su pod crnogorskom zastavom i tako će biti i ubuduće. Imamo odlične najave za zimsku nautičku sezonu  jer je sve više nautičara koji biraju da Porto Montenegro bude njihova matična luka tokom cijele nautičke godine, ali i duže“, objasnila je PR kordinatorka.

rtcg.me

2 komentara

  1. I am typically to running a blog and i really recognize your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for new information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com