Bošnjak: Đukanović je promovisao polupismene i kriminalni polusvijet, koji su poslodavci našoj djeci - Volim Podgoricu

Bošnjak: Đukanović je promovisao polupismene i kriminalni polusvijet, koji su poslodavci našoj djeci

Crna Gora je apsurdna zemlja, ali da doživimo da Milo Đukanović govori o značaju znanja i kvalitetu sistema obrazovanja i kako on reče kvalitetu “edukatora” je apsurd nad apsurdima, kazala je Branka Bošnjak. poslanica DF-a u Skupštini Crne Gorer reagujući na izjavu predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, u kojoj je kazao da se obrazpvanjem najčešće bave oni kojima to nije primarni poziv.

“On koji je uništio sve čega se dohvatio, koji je degradirao sve vrijednosti na kojima leži zdravo društvo, koji je partijsku knjižicu i rodbinsku vezu uveo kao glavnu ulaznicu za dobijanje posla, koji je promovisao kriminal kao poželjno i društveno prihvatljivo ponašanje sada bestidno daje sebi za pravo da govori o znanju i obrazovanju.”, kazala je Bošnjak.

Ona je u nastavku reagovanju kazala, da on (Milo Đukanović), koji je svojom vladavinom doveo na rub egzistencije ljude koji se bave časnom profesijom prosvjetnog radnika dajući im plate znatno manje od prosječne, drznuo se da analizira da li je odabir profesije prosvjetnog radnika bio plod njihove iskrene želje.

“Kao da ne zna da su degradirani i poniženi, i u poziciji da ih svaki bahati skorojević sa dobrim partijskim leđima može maltretirati i prijetiti im, jer zaboga njegovo dijete je najpametnije i zaslužuje odlične ocjene. Ko je učinio da ovaj poziv ne bude atraktivan, pa ti i tvoja vlast Đukanoviću i nemoj da potcjenjujes inteligenciju ovog naroda i da misliš da bolujemo od amnezije. Ti si promovisao polupismene zavarivače auspuha, konduktere, trećerazredne konobare i kriminalni polusvijet u moćne biznismene,koji treba da budu poslodavci našoj djeci koji su svojim trudom i znanjem došli do najvećih zvanja. I ne čudi se onda što nam najvitalniji dio stanovništva, oni koji najviše znaju, odlaze van zemlje, pa neće da ih ove tvoje kreature ponižavaju.”, istakla je Bošnjak

Ona je u reagovanju upitala Đukanovića, bi li ti onaj koji si ušao u biznis visokog obrazovanja direktno kršeći Zakon o visokom obrazovanju, je li se ono tvoj univerzitet smjestio u zgradu bez građevinske dozvole, je li ono tvoja ministarka nauke plagiala svoj rad uglednog britanskog naučnika.

“Jesu su li ono tvoji puleni prepisivali kurikulume iz Hrvatske. Možda je način na koji je tvoj braco stekao naučni stepen magistra na Pravnom fakultetu, u stvari reper kako se treba baviti naukom, možda njega smatraš dobrim “edukatorom” koji treba da vaspitava buduće generacije. Predsjedniče košarkaškog saveza, pretjerao si, pa nije ovaj narod toliko neznaven i slijep.”, zaključila je Bošnjak u reagovanju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com